Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ontroerde kijkers ‘Dream School’ leven mee met rector Eric wegens verdriet om vader

Ontroerde kijkers ‘Dream School’ leven mee met rector Eric wegens verdriet om vader

Ontroerde kijkers ‘Dream School’ leven mee met rector Eric wegens verdriet om vader

Dinsdagavond stond er weer een nieuwe aflevering van ‘Dream School’ op het programma en dit keer kregen fans een wel heel emotionele uitzending voorgeschoteld. Niet alleen de deelnemers lieten de kijkers volschieten met hun heftige verhalen, maar vooral rector Eric van ’t Zelfde wist te ontroeren.

Al sinds het begin van het huidige Dream School-seizoen is bekend dat het niet goed gaat met de gezondheid van Eric’s vader. Hij ligt op sterven en de rector probeert hem dan ook zo vaak mogelijk op te zoeken buiten de schooltijden om. Maar wanneer hij in gesprek is met Emma en Sana (die een week eerder flinke ruzie met elkaar kregen), krijgt hij een dringend telefoontje: Eric moet met spoed naar het ziekenhuis komen.

Hechte band

Een dag later vertelt hij aan Lucia Rijker dat het er even op leek dat zijn vader nog maar drie à vier uur te leven had, maar uiteindelijk aangaf “nog één keer de ring in te kunnen”. Daarna doet Eric een boekje open over de hechte band die hij heeft met zijn vader. “Als je 48 jaar geleden bij wijze van spreken vier miljard vaders had neergezet was ik naar hem gelopen en had ik gezegd: ik moet jou hebben”, aldus de geëmotioneerde rector.

Wees dankbaar

Dat het einde nadert, maakt Eric bang. Terwijl hij de tranen niet kan bedwingen, doet Lucia haar best om troostende woorden te bieden. “Wees dankbaar dat hij je papa was, en dat je een papa hebt gehad”, zegt ze gezien meerdere Dream School-kandidaten een ouder verloren hebben op jonge leeftijd.

Lees ook
Bom flink gebarsten in ‘Dream School’: meningen verdeeld over ‘boze’ kandidate Emma

Verdrietige aflevering

Kijkers van Dream School kunnen niet anders dan meeleven met Eric en de tranen vloeien dan ook rijkelijk bij televisiekijkend Nederland, zo blijkt uit de vele reacties op Twitter. “Zit hier gewoon mee te huilen met Eric”, klinkt het. En: “Wow, Eric… puur persoon. Ik pink een traantje weg.”

Heb je de aflevering van ‘Dream School’ gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still