Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kids | Paaseieren zoeken

Kids | Paaseieren zoeken

Kids | Paaseieren zoeken

Wat is er nu leuker dan met Pasen samen met de kinderen paaseieren zoeken? Wil je weten waar je moet zijn om je mand flink te vullen? Dit zijn de leukste adresjes waar Meneer Haas al langs is geweest.

FAH14kids-header

Op het Paaseiland

Tijdens het paasweekend wordt het belevingseiland De Geitenkamp bij de Nieuwkoopse Plassen omgetoverd tot Paaseiland. Hier verstopt de paashaas eieren van verschillende vogels. Want: zoals je allerlei paaseieren hebt (melk, wit en puur), zo geldt dat ook voor vogeleieren. Elk vogelei ziet er anders uit, zie jij het verschil? Wie weet kom je ook wel chocolade-eieren tegen!

Wanneer? Zondag 20 april 2014 van 10.00 – 12.20 uur
Waar? Natuurmonumenten bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
Meer info: Natuurmonumenten.nl

Op het landgoed

Tussen het gras en de bomen in het park bij landgoed De Fraeylemaborg in Groningen heeft de paashaas een groot aantal paaseieren verstopt en de kinderen mogen ze zoeken. Als papa en mama kun je intussen van een drankje genieten op het fijne terras.

Wanneer? Zondag 20 april 2014 vanaf 14.00 uur
Waar? Landgoed De Fraeylemaborg, Hoofdweg 30, Slochteren
Meer info: Fraeylemaborg.nl

In het verdronken land

Onder begeleiding van een gids die je alles vertelt over het Zeeuwse landschap kun je paaseieren zoeken en spelletjes doen. Aansluitend op de leerzame en leuke wandeltocht kun je in een voormalig schaapskooi meedoen met een knutselactiviteit. Onder het genot van paaseitjes natuurlijk!

Wanneer? Zaterdag 19 april om 10.30 uur
Waar? Bezoekerscentrum Saeftinghe in natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe, Zeeland
Meer info: Saeftinghe.eu

Met de huifkar

Na een rit met de huifkar door het Veluwse bos word je afgezet tussen de bomen, zodat je paaseieren kunt zoeken. Voor ieder kind zijn vijf gekleurde eieren verstopt én er ligt ook ergens een gouden ei. De vinder hiervan wordt beloond met een leuke verrassing.

Waar? Huifkarcentrum de Kronkel, Assel 12, Hoog Soeren
Wanneer? Maandag 21 april 2014 om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.
Meer info: Dekronkel.com

In het kasteel

De paashaas is ook langs geweest in het middeleeuwse kasteel Ammersoyen. Op beide paasdagen kun je daarom een speciale rondleiding krijgen en ontdekken hoe het was om hier als ridder of jonkvrouw te wonen. Onderweg ga je paaseieren zoeken die verstopt zijn door het hele kasteel. Wie vindt de meeste?

Waar? Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 in Ammerzoden
Wanneer? zondag 20 en maandag 21 april 2014 om 13.00 en 15.00 uur
Meer info: Glk.nl

 

Bron beeld: Shewhoeats.