Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kerstspullen netjes de kast in

Kerstspullen netjes de kast in

Kerstspullen netjes de kast in

Heb je geen zin in een wirwar van kerstballen, lichtsnoeren en engelenhaar? Met deze opruimtips komen al je kerstspullen netjes in de kast terecht.

Wat kan weg?

Bekijk voor je met opruimen begint welke kerstdecoratie er nog in de kast ligt en je dus niet gebruikt hebt. Ga je die ooit nog gebruiken denk je? Dit is het perfecte moment om die spullen weg te doen, zodat er alleen kerstspullen overblijven die je echt gebruikt.

Uit de knoop

Geen knopen in je lichtsnoeren? Wikkel elk lichtsnoer om een stuk karton, een kartonnen buis of een kleerhanger en label elk snoer met tape en schrijf erop waar het gehangen heeft. Scheelt je een hoop ruzie met je kerstverlichting volgend jaar.

Kaartenboek

Bewaar je gekregen kerstkaarten graag? Maak er gaatjes in met een perforator en rijg er kerstlint doorheen. Tadaaa: je eigen kerstkaartenboek!

Ballenbak

Onder andere Blokker verkoopt grote plastic boxen waar je je kerstballen veilig in kunt opbergen. Handig, want zelfs als je meerdere dozen op elkaar stapelt, blijven je kerstballen heel. Een goedkoper alternatief zijn eierdozen of grootverpakkingen van wijnflessen. Wat keukenpapier om elke kerstbal geeft extra bescherming.

In de plooi

Voorkom dat je kerstcadeaupapier uit elkaar rolt door er een wc-rol omheen te schuiven. Je knipt de wc-rol aan één kant open, waardoor hij om elke rol papier past.

Lint in een potje

Je cadeaulint raakt nooit meer in de knoop door het in een potje te doen. Hierna boor je evenveel gaatjes in de deksel als de hoeveelheid bolletjes lint die in de pot zitten. Haal het uiteinde van ieder bolletje lint door een gaatje in de deksel naar buiten en draai de deksel weer op de pot.

Kaarsen

Losse, lange kaarsen kunnen snel beschadigen als je ze los bewaard in een lade of doos. Zonde! Wikkel ze in papier en schuif ze in een lege keukenpapierrol.

Kerstkransen mooi rond én stofvrij

Houd je kerstkrans netjes door ‘m in een plastic tas op te hangen tot volgend jaar. Bind een touw om de krans en schuif hem in een plastic tas. Knip een gaatje in de dichte onderkant van de tas en haal het touw hier doorheen. Knoop eventueel de open kant van de plastic tas dicht, zodat er echt geen stof bij de krans komt.

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>