Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Traktatie | Rudolph kerstcupcakes

Traktatie | Rudolph kerstcupcakes

Traktatie | Rudolph kerstcupcakes

Rudolph, the red nosed reindeer, had a very delicious nose… Met deze vrolijke en reuzesimpele kerstcupcakes stelen jij en je kind de show tijdens kerst.

Dit heb je nodig:

  • bruine, lichtbruine, rode en zwarte fondant
  • cupcakemix
  • groene frosting

Kerstcupcakes maken doe je zo!

Bak verse cupcakes met de cupcakemix. Spuit de frosting erop met een spuitzak. Rol een bal van bruine fondant voor de kop. Rol er tussen je handen een peertje van en druk de smalle kant iets omhoog. Prik twee gaatjes in de kop waar de geweien komen. Steek met een uitstekertje de mond in de kop. Rol twee kleine balletjes voor de oren en rol er ook peertjes van. Druk met een boetseerstaafje de oortjes plat, maak de inkervingen en plak ze op. Boetseer uit een stukje lichtbruin fondant de geweien. Druk ze plat en maak met een spits boetseerstafje de openingen erin. Plak de geweien op de kop. Maak nu de pootjes van twee balletjes bruine fondant met twee ingekerfde streepjes. Geef het dier zijn kraaloogjes en natuurlijk een rode neus. Je kerstcupcakes zijn klaar!

Zelf groene frosting maken

Met wat voedingskleurstof kun je een frosting groen kleuren. Maak bijvoorbeeld een botercrème: Meng 160 gr boter (op kamertemeratuur) met 500 g poedersuiker in een mixer. Mix 50 ml melk met wat vanilledruppels en kleurstof. Mix het melkmengsel voorzichtig door de boter en mix op de hoogste stand tot het luchtig is. Te veel gedoe? Je kunt bij taartwinkels ook kant-en-klare frosting kopen.

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>

Styling: Jasmijn Stegeman

Fotografie: René Gonkel