Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Emotioneel weerzien: Kat na 16 jaar weer thuis!

Emotioneel weerzien: Kat na 16 jaar weer thuis!

Emotioneel weerzien: Kat na 16 jaar weer thuis!

Vorige week was een bijzondere week voor Lydia uit Haarlem. Ze kon in het asiel  haar al zestien jaar vermiste kat Pikachu ophalen. De kleine zwarte kitten verdween uit haar tuin toen hij een maandje of acht oud was. De tijd verstreek en Lydia legde zich neer bij het feit dat Pikachu niet meer leefde. Tot ineens het dierenasiel uit Hoofddorp aan de telefoon hing.

‘Mevrouw, uw kat is gevonden’, hoorde ze. Lydia reageerde verrast, want ze kon alle vier haar katten zien. ‘Het gaat om Pikachu’, hoorde ze daarna van de andere kant. Toen begon er een lampje te branden en dacht ze weer aan het vriendje dat ze al zestien jaar niet meer had gezien.

De gitzwarte kitten, inmiddels een oude kater, dook afgelopen weekend op in Nieuw-Vennep. En omdat Pikachu gechipt is, kon het asiel achterhalen wie zijn baasje is. ‘Mevrouw was een beetje van haar à propos”, zegt Marleen Welbergen van de opvang tegen Hart van Nederland. ‘Ik heb helemaal geen kat die zo heet. Maar ik zei: ja, hij staat toch echt op uw naam en uw huis geregistreerd, dus het is echt uw kat.’ Gisteren haalden Lydia en haar vriend Marcel Pikachu op uit het asiel in Hoofddorp. Nog voor de kooi openging en Lydia Pikachu in haar armen nam, wist ze al zeker: dit is haar harige kater. Het weerzien was emotioneel.

Verzorgers hebben zich gemeld

Na de uitzending van Hart van Nederland, meldden de verzorgers van Pikachu zich. Zij hebben het diertje zestien jaar verzorgd. Hij was bij hun aan komen lopen en ze hebben nooit gekeken of het dier gechipt was. Na overleg is besloten Pikachu, alias Mowgli, zoals de verzorgers hem noemen, terug te geven aan het paar door wie de kater zo liefdevol verzorgd is de afgelopen jaren.