Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit poeder doet wonderen voor je planten: met deze tips kan jij ze weer laten stralen

Dit poeder doet wonderen voor je planten: met deze tips kan jij ze weer laten stralen

Dit poeder doet wonderen voor je planten: met deze tips kan jij ze weer laten stralen

Kamerplanten zijn soms best wel moeilijk te onderhouden. Gelukkig kan een poedertje, wat je waarschijnlijk wel in de kast hebt staan, jou uit de brand helpen. Kaneel is een wondermiddel!

Het doet wonderen

Als je nieuwe planten in huis hebt gehaald of je hebt planten die verpot zijn dan kunnen ze wel wat extra aandacht gebruiken. Dé benodigdheden hiervoor zijn voldoende water, genoeg zonlicht en een goede plantenvoeding. Wanneer je geen plantenvoeding in huis hebt, raak dan niet in paniek want wij hebben de oplossing voor je.

Kaneel is namelijk perfect om te gebruiken als plantenvoeding. Je hebt een snufje nodig om de uiteinden van je plant te kunnen bestrooien. Voeg dit snufje kaneel toe voordat je de plant in de grond doet. Je planten zullen weer prachtig gaan stralen.

Het bestrijden van schimmels

Kaneel kan schimmel bestrijden. Wanneer je in de gaten hebt dat je planten schimmels hebben, dan is kaneel een wondermiddel. Strooi wat kaneel over de schimmelplekken en het komt helemaal goed. Het verhelpt schimmels en voorkomt ook de verspreiding ervan. Zo kun je schade aan je planten voorkomen.

Lees ook
Gaan je planten dood? Met deze handige trucjes geef je ze niet te veel water

Ongedierte tegengaan

Als kers op de taart zorgt kaneel ervoor dat ongedierte bestrijd wordt. Zo kun je de conditie van je planten goed houden. Insecten of ander ongedierte kunnen namelijk niet tegen kaneel, een zoet specerij. Strooi het dus volop over en rond je planten. Je kan de kaneel ook toevoegen aan je potgrond, dan hoef je het niet meer over de planten zelf hoeft te strooien.

Ook muizen en mieren zijn geen fan van kaneel. Je hoeft alleen wat kaneel voor de opening van de deur te strooien en ze komen niet meer binnen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images