Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít is de reden dat je je kamerplanten zout moet geven

Dít is de reden dat je je kamerplanten zout moet geven

Dít is de reden dat je je kamerplanten zout moet geven

Een snufje zout? Naast dat we allemaal weten dat kamerplanten water nodig hebben, is het slim om ze ook een keer zout te geven. Zout blijkt namelijk heel goed te zijn voor planten met een magnesiumtekort.

Kamerplanten zout geven

De bladeren van een plant zijn groen doordat er bladgroen in zit. Magnesium is de bouwsteen van het bladgroen. Als er een tekort aan magnesium is, worden de oudste bladeren lichtgeel. Let dus goed op de bladeren van je plant. Zie je gele vlekjes of witte lijnen langs de nerven? Dan is het niet verkeerd om een beetje zout aan je plant te geven.

Epsom-zout

Gebruik zeker geen keukenzout. Het zout waar we het over hebben heet namelijk Epsom-zout. Dit geef je samen met een beetje water. Meng een eetlepel Epsom-zout in drie liter lauw water. Bewaar dit goed en geef je kamerplant eens in de paar maanden in plaats van normaal water een beetje van dit mengsel. Sproei het water op de bladeren voor het beste resultaat. Door dit te doen wordt het zout sneller opgenomen in de bladeren en heb ook sneller resultaat.

Lees ook
Deze planten zijn ideaal om in de vensterbank te zetten

Grote plant

Heb je geen last van gele vlekjes tussen de bladnerven, maar groeit je plant gewoon veel te hard? Ook als je plant te groot wordt of te snel groeit kan je een beetje Epsom-zout met water geven. Het zout gaat ervoor zorgen dat de aanmaak van stresshormonen stopt en zorgt voor een afname van de celdeling en -groei. Het zout is niet slecht voor de plant, het zorgt er alleen voor dat de plant stopt met groeien. Dit kan soms handig zijn.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Pexels