Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geen groene vingers? Déze 8 kamerplanten zijn niet dood te krijgen en dus ideaal voor jou

Geen groene vingers? Déze 8 kamerplanten zijn niet dood te krijgen en dus ideaal voor jou

Geen groene vingers? Déze 8 kamerplanten zijn niet dood te krijgen en dus ideaal voor jou

Niet iedereen is gezegend met groene vingers. Toch worden veel mensen blij en vrolijk van mooie kamerplanten in hun huis. Ze geven sfeer en gezelligheid, maar moeten vaak wel goed onderhouden worden. Moeten dramatische plantenverzorgers het dan maar doen zonder groen in huis? Nee hoor, we hebben maar liefst acht kamerplanten voor je gezocht die haast niet dood te krijgen zijn.

1. Monstera

Social media is helemaal in de ban van deze plant, de Monstera. Hij staat leuk in ieder interieur, geeft een tropisch sfeertje en heeft maar weinig aandacht nodig. Zorg ervoor dat de aarde van de plant vochtig blijft en dan blijft ‘ie zelf gewoon rustig doorgroeien.

Monstera

2. Yucca

Bij deze plant is het makkelijk te herkennen of het goed gaat met de plant. Je moet daarvoor even aan de stam van deze plant voelen. Als hij wat zacht aanvoelt, dan wordt het tijd om deze plant iets minder water te geven. Ook is het voor de Yucca goed om hem genoeg zonlicht te geven.

3. Ananasplant

Deze plant is ideaal voor de mensen die in hun slaap vaak snurken; zet ‘m op je nachtkastje en je zou daar minder last van moeten krijgen. En ook voor de mensen zonder groene vingers is deze plant ideaal. Hij heeft namelijk maar een keer per week water nodig en verder weinig onderhoud.

4. Calathea

Deze prachtige plant is er in verschillende kleuren en vormen en is ‘lekker simpel’. De Calathea heeft namelijk maar twee keer per week water nodig en voilà, je hebt een mooie kamerplant in je huis.

Calathea

5. Cactus

De cactus is de sterkste kamerplant van allemaal. Deze overleeft zelfs de ergste omstandigheden. Het is bijna een prestatie om deze plant dood te krijgen. Het maakt dan ook weinig verschil of je hem een maand lang geen water geeft of op een hele droge plek neer zet: de cactus is tegen alles bestand. Het enige wat de cactus niet zo leuk vindt, is als je hem te lang in de felle zon zet.

6. Aloë Vera

Deze kamerplant is helemaal ideaal voor degene die weinig verstand van planten hebben. De groene vriend heeft namelijk amper water nodig. Het enige wat hij heel fijn vindt, is wat zonlicht. Kies een mooi plekje uit en genieten maar!

7. Zamioculcas

De Zamioculas is ook heel populair onder de kamerplanten. Ook deze is namelijk lekker makkelijk te onderhouden. Geef hem één keer in de drie weken (peanuts, toch?) een flinke slok water en zet hem op een plekje waar ie genoeg zonlicht krijgt.

Lees ook
Lifehack: waarom je je planten soms melk moet geven

8. Graslelie

Deze laatste kamerplant is ook zeer snel tevreden. Zowel als in de zon als in de schaduw doet hij het goed. Vergeet alleen niet dat deze plant ongeveer wel twee keer per week dorst krijgt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images