Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Jolien blogt: inspiratie voor de jongenskamer

Jolien blogt: inspiratie voor de jongenskamer

Jolien blogt: inspiratie voor de jongenskamer

Jaren geleden was het bijna logisch om een jongenskamer blauw te schilderen en een meidenkamer een hoog roze gehalte mee te geven. Tegenwoordig kan je veel creatiever zijn. Voor mij is het een fijne uitdaging om telkens weer een totaal andere jongenskamer te ontwerpen. Voor jou misschien een lastige opgave. Juist omdat er zo ontzettend veel leuks te krijgen is, zie je door de bomen het bos niet meer. En daarom ga ik je een eindje op weg helpen. We beginnen met de jongenskamer.

Ik heb een aantal inspiratiefoto’s van jongenskamers op Pinterest gevonden. Bovenin zie je een foto van de (onwijs leuke!) winkel ‘Imps & Elfs.’ Op hun site hebben ze de pagina shop the look en daar staan heel mooie kinderkamersferen op die je op deze manier gemakkelijk bij elkaar shopt. Het bed dat je ziet is voorzien van een opklapbaar werkblad. Hoe gaaf! Niet alleen leuk voor de kleine kinderkamer 😉 Bij het hoofdeinde kun je ook nog wat spulletjes kwijt.

Linksonder zie je een foto van VTWonen. Ik heb deze foto geplaatst omdat ik wil laten zien hoe leuk het is om met felle tinten te werken. Bij de afbeelding bovenin zie je de mosterdgele kleur in de accessoires en bij de foto met schommel is deze vrolijke kleur (muurverf goud 1573-Y10R histor) als muurverf gebruikt.

Persoonlijk ben ik dol op zelfmakers in de kinderkamer en helemaal als ze zo gemakkelijk zijn als het spinnenweb dat je ziet. Met decotape maak je een spinnenweb op het raam. Bevestig zuignapjes met lijm op de plastic spinnen. Klaar! En spelen maar.

Koop een aantal items die je echt graag wil hebben in jouw jongenskamer (bijvoorbeeld een mooi bed) en bespaar op exclusief behang. In plaats daarvan schilder je één wand in een mooie kleur. Als je na een aantal jaren de kamer verandert, kun je die ene wand een andere kleur geven of alsnog behangen.

Ook leuk: Print deze gratis jongensposter uit. Een tip voor een mooie grijsblauwe muurverf is kleur: Energizing Lake 5085 van Flexa. Bij kinderkamerstylist vind je alle jongenskamer inspiratie gemakkelijk bij elkaar. Succes met de inrichting!