Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers Songfestival gaan stuk om de duckface van presentator Jan Smit

Kijkers Songfestival gaan stuk om de duckface van presentator Jan Smit

Kijkers Songfestival gaan stuk om de duckface van presentator Jan Smit

Heel Europa (en Australië) is deze hele week in de ban van het Eurovisie Songfestival. Wij Nederlanders dit jaar natuurlijk nog een beetje meer, aangezien het spektakel plaatsvindt in Rotterdam. En ondanks dat het programma uiterst strak is opgebouwd en er eigenlijk bijna geen plaats is voor grappen en grollen, moesten Songfestivalkijkers toch wel erg lachen om presentator Jan Smit.

Eurovisie Songfestival presentatoren

Toen bekend werd gemaakt wie de presentatoren zouden worden van het Eurovisie Songfestival, waren we maar wat benieuwd hoe het allemaal zou gaan lopen. En nu er al twee halve finales op zitten zijn we ook allemaal hartstikke trots op onze Nikkie de Jager, Chantal Janzen, Edsilia Rombley én Jan Smit. De vier laten het er uitzien alsof het presenteren helemaal zonder problemen gaat en dat vinden we maar wát knap. Waar Nikkie ontzettend veel lof krijgt, wordt Jan Smit helaas wat minder geprezen. Behalve gisteravond dan, want toen kwam menig kijker niet meer bij om Jan’s duckface voor de camera.

Jan Smit duckface

Samen met Edsilia poseerde hij voor de camera om een ‘foto’ te maken. Zoals twitteraar Jasper Schilder al zei: “Jan had opties. Meerdere opties. Hij koos voor de duckface.” Ja, echt. Onze Jan (met zijn duckface) staat nu voor altijd in ons geheugen gegrift, want eerlijk is eerlijk: de foto is hilarisch geworden. En dat is niet alleen Jasper opgevallen. Enkele seconden na het lachwekkende moment stond heel Twitter alweer vol met opmerkingen en memes over de desbetreffende pose.

Hilarisch

Wij vinden het voorval in ieder geval ontzettend grappig, maar natuurlijk zijn er altijd mensen die een lekker potje commentaar hebben. Niet alleen over Jan’s duckface, maar ook over zijn Engelse uitspraak bijvoorbeeld. Woorden als ’tenenkrommend’ en ‘belabberd’ komen maar al te vaak voor op onder andere Twitter. De uitspraak van voornamelijk Jan namelijk zou té steenkolenengels zijn. Misschien klinkt het dan wel niet als het beste Engels ooit gesproken, maar wat maakt dat nou eigenlijk uit? We moeten dan ook niet vergeten dat we het zelf waarschijnlijk óók niet zouden uitspreken zoals het in ons hoofd klinkt, mochten we daar staan. Die vier toppers – including Jan – doen dat toch maar even.

Lees ook
Ophef bij tweede halve finale van het Songfestival: kijkers maken zich zorgen om Edsilia

Zenuwen

En gelukkig (om het even positief af te sluiten) zijn er genoeg mensen die wél begrip hebben voor de presentatoren. “Jan Smit doet het ook heel goed… We kunnen’m goed verstaan. Zijn Engels is prima. Dus hou eens op met dat afkraken… Niet nodig, laten we trots zijn op ons team”, aldus iemand op Twitter. Nou, en zo is het.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Libelle, Twitter | Beeld: Brunopress, Twitter