Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Boer Zoekt Vrouw’-stel gaat zélf ‘internationaal’: dít blije koppel emigreert naar Denemarken

‘Boer Zoekt Vrouw’-stel gaat zélf ‘internationaal’: dít blije koppel emigreert naar Denemarken

‘Boer Zoekt Vrouw’-stel gaat zélf ‘internationaal’: dít blije koppel emigreert naar Denemarken

Naast de ‘gewone’ ‘Boer Zoekt Vrouw’-reeks laat presentatrice Yvonne Jaspers het Hollandse platteland geregeld achter voor boeren liefdesgeluk over de grens in ‘Boer Zoekt Vrouw Internationaal’. Eén van de gelukkige stellen die in eigen land de liefde vond, lijkt geïnspireerd door die avonturen in het buitenland en heeft een ingrijpend besluit genomen: ze gaan emigreren.

Nieuwe start in Denemarken

Boer Jan en Rianne hebben, nadat zij meededen aan de BZV-spinoff Onze Boerderij in Europa, besloten om het avontuur aan te gaan en helemaal opnieuw te beginnen in Denemarken. Dat heeft KRO-NCRV maandag bekendgemaakt. De Texelse schapenboer Jan en Rianne deden in 2015 mee aan de agrarische datingshow van Yvon Jaspers.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Onze Boerderij in Europa

In de uitzending van Onze Boerderij in Europa van donderdag 11 maart was te zien dat boer Jan en Rianne samen met Yvon Jaspers door Denemarken reisden. Daar brachten ze onder meer een bezoek aan Sjaak en Jacqueline, die vier jaar geleden de stap hebben gezet om te emigreren. Ze gingen mee om inspiratie op te doen voor hun eigen schapenboerderij op Texel en om te onderzoeken of het gras in Denemarken groener is dan in Nederland.

Boerderij op Texel verkocht

Aan het eind van de uitzending was de conclusie van boer Jan: “Ik ga erover nadenken en met een vol hoofd weer naar huis.” Eenmaal thuis werden ze steeds enthousiaster over het idee om te gaan emigreren. Inmiddels is de knoop doorgehakt, de boerderij op Texel verkocht, een melkveehouderij in Denemarken gekocht en dit voorjaar verhuizen ze met zoontjes Melle (3) en Siem (bijna 2) naar Denemarken.

Kraamvisite

“We volgen Jan en Rianne al jaren heel intensief”, stelt Jaspers. “We mochten erbij zijn op mooie momenten zoals hun huwelijk en we kwamen op kraamvisite toen hun twee jongens waren geboren. Maar we waren er ook bij toen het door een longziekte heel slecht ging met de schapen. We hebben Jan zien worstelen om boer te kunnen blijven op zijn geliefde Texel. Hun liefde voor het boerenvak zit zo diep dat ze bereid zijn alles achter zich te laten en opnieuw te beginnen in een vreemd land, met een vreemde taal en ook nog eens een totaal ander bedrijf.”

Lees ook
Milou reageert op breuk met Bastiaan na ‘BZV’-kerstspecial én negatieve reacties: ‘Niet mijn keuze’

Op de voet te volgen

Yvon volgt elke stap in dit proces van Jan en Rianne op de voet. In een nieuw seizoen Onze boerderij is te zien hoe de emigratie precies tot stand is gekomen en hoe het met ze gaat. Het is nog niet bekend wanneer een nieuwe serie Onze boerderij wordt uitgezonden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP