Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze Jackass-ster gaan een pretpark bouwen

Deze Jackass-ster gaan een pretpark bouwen

Deze Jackass-ster gaan een pretpark bouwen

Bij de combinatie ‘pretpark’ en ‘Jackass’ schieten je waarschijnlijk de meest vreselijke beelden te binnen: op je kop in de zweefmolen, met een kater 4 uur lang vast in het Carnaval Festival, na 3 suikerspinnen en een broodje haring in het zweefschip…

Toch is Jackass-ster Johnny Knoxville iets heel anders van plan: hij gaat namelijk een pretpark ontwerpen. Of het pretpark er daadwerkelijk komt, is nog maar de vraag. Knoxville leeft zich namelijk uit voor een nieuw filmproject, genaamd Action Park.

De serie Jackass werd in 2000 voor het eerst uitgezonden op MTV waarin een groepje mannen de meest krankzinnige stunts uitvoeren, die ze zelf filmden. Het format werd bedacht door Johnny Knoxville, Jeff Tremaine en Spike Jonze, waarvan alleen de eerste zelf regelmatig meedeed aan de stunts. Samen met onder andere Bam Margera, Steve-O, Wee-Man verzonnen ze de meest absurde, smerige, provocerende of pijnlijke stunts – en voerde die vervolgens zelf uit.

Adrenaline

In de film, die overigens ook door Knoxville wordt geproduceerd, kunnen we zien wat er zou gebeuren als Knoxville en z’n maatjes een pretpark zouden bouwen. De filmmakers waren zo onder de indruk van de creativiteit waarmee Jackass-mannen week na week een manier vonden om zichzelf te pijnigen, dat het ze interessant leek om te zien wat ze zouden doen met een pretpark – de plek bij uitstek om de adrenaline eens stevig door je bloed te razen.

Na de serie en vier Jackass-films vragen wij ons af welke gevaarlijke stunts de mannen – en andere idioten thrillseekers zichzelf nog kunnen bedenken.

 

Lees ook:

Bron: De Telegraaf, Wikipedia, MTV, Hollywood Reporter