Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > It’s official: de ‘Mean Girls’-musical komt er in 2017

It’s official: de ‘Mean Girls’-musical komt er in 2017

It’s official: de ‘Mean Girls’-musical komt er in 2017

Na de hints over een ‘Mean Girls’-sequel, is er nu eindelijk een releasedatum aangekondigd voor de musical gebaseerd op de film. Op 3 oktober 2017 gaat de musical in première in het National Theatre in Washington D.C. Het gaat hier om een remake van het originele verhaal, geschreven door Tina Fey, de vrouw achter het originele script. 

Voor als je je het niet meer zou herinneren, of als je een van die weirdo’s bent die de oorspronkelijke film nooit gezien heeft (wat dééd je met je jeugd?): de film ‘Mean Girls’ gaat over een tienermeisje, gespeeld door Lindsay Lohan, die zich na 15 jaar thuisonderwijs in Afrika plots moet aanpassen aan het sociale mijnenveld dat een Amerikaanse middelbare school is. Een apart uitgangspunt, maar de film was een van de meest memorabele meidenkomedies ooit.

De cast van deze musical is nog niet bekend, maar we weten wel dat enorm veel talent achter de originele film zich achter dit project heeft geschaard. Tina Feys man Jeff Richmond zal de muziek componeren, met lyrics van Nell Benjamin, de vrouw achter ‘Legally Blonde’. Tonywinnaar Casey Nicholaw doet de regie.

Mooie start van het nieuwe jaar!

Lees ook: