Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geweldig: Ruinerwold-held Israël geniet van ‘nieuw leven’ en verovert eerste klus op filmset

Geweldig: Ruinerwold-held Israël geniet van ‘nieuw leven’ en verovert eerste klus op filmset

Geweldig: Ruinerwold-held Israël geniet van ‘nieuw leven’ en verovert eerste klus op filmset

Israel van Dorsten ontsnapte in 2019 uit een inmiddels beroemde boerderij in Ruinerwold, waar hij jarenlang afgezonderd van de buitenwereld leefde. Sindsdien bouwt hij zijn eigen leven op en dat gaat goed. Hij loopt zelfs stage bij een BN’er.

De Kinderen van Ruinerwold

Israel werd bekend bij het grote publiek door de spraakmakende documentaire ‘De kinderen van Ruinerwold’, die ons aflevering na aflevering schokte tot op het bot. Daarin vertelt hij over zijn verschrikkelijke leven dat hij met zijn broers en zussen leidde op de boerderij van zijn vader Gerrit-Jan van D., die hen fysiek en geestelijk mishandelde en misbruikte. Dinsdag werd bekend dat de docureeks officieel in de running is voor de Gouden Televizier-Ring, waarvoor ook jij je stem kunt uitbrengen.

Nieuw leven

Inmiddels geniet Israël al bijna twee jaar van de wereld buiten de boerderij. Hij bouwt langzaam een nieuw leven op en het gaat goed met hem. Vorig jaar begon hij met zijn studie Audiovisuele Media aan de NAVB (Nederlandse Academie voor Beeldcreatie). Daar had hij eigenlijk een voortraject voor nodig, maar voor hem maakte de opleiding een uitzondering. “Het is fijn om dan kansen te krijgen en van alles te mogen doen. Omdat ik nu eindelijk dingen kan, wil ik het ook graag goed aanpakken”, zegt hij daarover tegen Shownieuws.

Lees ook
Edino (28) na Ruinerwold-drama gelukkig met eigen gezin: dít zijn z’n kinderen en grote liefde

Britt Dekker

Israel schuwt de camera allesbehalve, in tegenstelling tot enkele broers en zussen die na de documentaire weer in de anonimiteit zijn verdwenen. Hij loopt stage bij de camera-afdeling op een filmset. En op die filmset werkt hij samen met niemand minder dan Britt Dekker, die de hoofdrol speelt in de paardenfilm Silverstar. Wat Israël uiteindelijk wil worden, weet hij nog niet, maar de filmwereld lonkt. Door allerlei functies uit te proberen op een set, hoopt hij zijn grootste passie te ontdekken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Still