Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Irish Coffee maken is heel simpel

Irish Coffee maken is heel simpel

Irish Coffee maken is heel simpel

Irish Coffee komt – de naam zegt het al – uit Ierland. Het verhaal gaat zo: Op het vliegveld stond in 1942 ene Joe Sheridan achter de bar toen vermoeide reizigers vroegen om koffie. Joe vond dat de reizigers wel wat extra’s konden gebruiken en goot een scheut whiskey door hun koffie. ‘Wat is dat voor koffie? Braziliaanse?’ vroegen ze. Joe antwoordde: ‘No my friends, this is Irish Coffee.’

Ingrediënten

  • slagroom (125 ml)
  • koffie (2 kopjes)
  • basterdsuiker (2 theelepels)
  • whiskey (60 ml)

Zo maak je het

Klop de slagroom (zonder suiker) met een mixer. Zorg dat de slagroom lobbig blijft, klop ‘m niet stijf. Zet ondertussen 2 kopjes koffie. Zet twee Irish Coffee glazen klaar en verdeel er de basterdsuiker over.  Laat de whiskey warm worden in een pannetje op laag vuur en verdeel dan over de twee glazen. Goed roeren en vervolgens aanvullen met koffie tot 1,5 cm onder de rand van het glas. Schep voorzichtig de slagroom erop. En dan snel de drankjes brengen, Irish Coffee hoort warm geserveerd te worden. Cheers!

Tip

Schenk het warme drankje in zo’n mooi Irish Coffee glas (zo eentje bijvoorbeeld, via Blokker), zoals in een pub of restaurant.

Lees ook: