Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Interview met de schrijvers van het boek Havermoutje!

Interview met de schrijvers van het boek Havermoutje!

Interview met de schrijvers van het boek Havermoutje!

Havermout is gezond, eenvoudig klaar te maken, lekker én je kunt er alle kanten mee op. In het prachtige boek Havermoutje van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok wordt er oneindig gevarieerd en kunnen liefhebbers van havermout hun geluk niet op! Flair sprak met Pascalle over het succes van Havermoutje, haar favoriete recept en hun plannen voor de toekomst. 

Hoe is het idee voor het boek Havermoutje ontstaan?

Het is allemaal via Instagram begonnen. Mathijs en ik deze altijd wedstrijdjes wie de lekkerste havermout kon maken. Wie de meeste likes kreeg had gewonnen! En op een gegeven moment waren dat er best veel. Mensen vroegen ons: wat moet ik er nou mee, met havermout? Ons Instagram-account groeide snel en het was super leuk om onze recepten met iedereen te delen.

Op dat moment werden we door een uitgeverij benaderd of we een boek wilden maken. Daarnaast houden we ook van fotograferen en de hele vormgeving eromheen. En om onze website mooi te maken. Maar het is allemaal ontstaan uit een passie voor havermout.

Ben je weleens havermout-moe?

We beginnen de dag nog steeds met een lekker ontbijtje met havermout. Ik krijg er in ieder geval nog geen genoeg van.

Wat is jouw favoriete recept uit het boek?

De havermout burger met quinoa. Het is super lekker want je kan er van alles mee maken. De basis is havermout en ei. Soms met kaas, maar ook boerenkool. Je kunt er alle kanten mee op en het is bovendien een goede vleesvervanger.

Waar slaan jullie de lekkerste of beste havermout in?

Havergrutten van de Ekoplaza! Anderhalf jaar geleden waren Mathijs en ik in Amerika en hebben we heel lekkere havermout gegeten. Onze lievelings, steel cut oats. We hebben een kijkje genomen in een fabriek, naar havermout dat nog niet is geplet. Waarbij ze eerder stoppen in het verwerkingsproces. We sloegen de havermout in en eenmaal in Nederland – toen het snel opraakte – was het nergens verkrijgbaar. Toen we spraken met De Halm vertelden zij ons ’dat kunnen wij maken’. Wij waren direct enthousiast en zeiden dat moeten we samen op de markt brengen. Vanaf deze maand is het verkrijgbaar bij de Ekoplaza, genaamd Havergrutten!

Gefeliciteerd, klinkt erg lekker! Hoe ziet de toekomst er verder uit?

We zijn ook al bezig met een tweede boek, genaamd Nootje. Het is hetzelfde concept als ons boek Havermoutje, maar dan met noten. Noten worden soms een beetje onderschat omdat ze vet zouden zijn, maar ze zijn eigenlijk heel gezond. Denk ook bij dit boek aan 70 recepten, van ontbijt tot lunch tot borrelnootjes en alles er op en eraan: Het boek wordt in september verwacht in de winkels.

 

Havermoutje, het boek

In maar liefst 70 recepten laten Pascalle en Mathijs de oneindige mogelijkheden met haver als basis zien. Haverbonbons, haverstroopwafels, havercake tot haverbrood, haverpizza’s en een koud havermoutje-to-go. Bestel het mooie kookboek via Bol.com (€ 19,99).