Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Flinke dosis inspiratie: dít zijn de mooiste kleurrijke slaapkamers voor een heerlijke nachtrust

Flinke dosis inspiratie: dít zijn de mooiste kleurrijke slaapkamers voor een heerlijke nachtrust

Flinke dosis inspiratie: dít zijn de mooiste kleurrijke slaapkamers voor een heerlijke nachtrust

Ben je toe aan een andere uitstraling van de slaapkamer dan die serene, naturelle look? Geef hem dan een flinke kleurinjectie. Ter inspiratie verzamelde Flair de leukste, kleurrijke slaapkamers.

Kleurrijke slaapkamers

In donkere tijden hebben we nou eenmaal wat meer kleur nodig in ons leven én in huis. In bijvoorbeeld je woonkamer kan een kleurbom nogal heftig zijn. Maar de slaapkamer is eigenlijk de perfecte plek om je inner kleurrijke behoeftes los te laten. Voor wat inspiratie hebben we een aantal hele toffe én kleurrijke slaapkamers voor je op een rijtje gezet.

Optische illusie

Deze boekenkast neemt weinig ruimte in. Hij is er namelijk niet. De bewoners schilderden hier niet alleen de nis in de muur inclusief de wandplanken fris blauw, ze schilderden ook de omtrek van een kast op de wand.

De tekst gaat verder onder de foto.

kleurrijke kamers

Mooie dessins

De blauwbedrukte stof van het hoofdeinde geeft deze slaapkamer een chique uitstraling, in plaats van een ‘gewoon vrolijke’. Dankzij het strakke kleurenschema kun je verschillende dessins moeiteloos met elkaar combineren.

De tekst gaat verder onder de foto.

kleurrijke kamers-2

Top combi

Een collage van lijsten komt het beste uit tegen een kleurrijke achtergrond. De kleur geeft de kunstwerken letterlijk een boost. Hoeft het allemaal niet zo lief te zijn, combineer je zachtroze wand dan met een knaller, zoals deze felrode rozensprei.

De tekst gaat verder onder de foto.

kleurrijke kamers-3

Lees ook
Binnenkijken in de Haagse hoekwoning van Femke: ‘Less is more gaat bij ons niet op’

Een vleugje Afrika

Binnen en buiten worden met elkaar verbonden, door het behang met het botanische dessin en de blauwe kleur op de overkapping. Het Afrikaanse textiel met het kleurrijke grafische dessin zorgt voor een extra kleurimpuls. Zou je wel wat kleur aan je slaapkamer willen toevoegen, maar ga je liever niet met verf aan de slag? Begin eens door een mooie lap stof met een Afrikaans dessin te kiezen. Die kun je eenvoudig over een effen dekbedhoes leggen. Maak van een bijpassende stof wat kussentjes en jouw colour boost is compleet.

Lees meer over deze kleurrijke kamers, inclusief meer foto’s, in Flair 04-2021. Deze editie ligt t/m 2 februari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

kleurrijke kamers-4

Tekst: Robyn Alexander | Beeld: Greg Cox, Bureaux, Warren Heath