Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nét op tijd voor de lente terugkeert: je opent die rottige ijsblokjeszakjes al je hele leven verkeerd

Nét op tijd voor de lente terugkeert: je opent die rottige ijsblokjeszakjes al je hele leven verkeerd

Nét op tijd voor de lente terugkeert: je opent die rottige ijsblokjeszakjes al je hele leven verkeerd

Als ons inderdaad meerdere hittegolven te wachten staan komende zomer, is een met ijsblokjes gevulde vriezer zeker geen overbodige luxe. Met zelf te vullen zakjes van de supermarkt leg je snel en goedkoop een zo groot mogelijke voorraad aan, alleen is het een crime om de ‘cubes’ uit die welbekende ‘ijsblokjeszakjes’ te krijgen. Een online opgedoken hack laat echter zien dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

IJsblokjes-hack

Keihard met zo’ zakje op het aanrecht slaan om de blokjes los te krijgen, ijsklontjes die dwars door je keuken schieten als je ze uit het plastic probeert te drukken, om over je zere handen nog maar te zwijgen. Een echt succes kunnen we het niet noemen. Maar een video op het web maakt duidelijk dat we die irritante rotzakjes al ons hele leven verkeerd gebruiken.

Mind = blown

Onze redactie was mind blown. Door zo’n zakje wél op de juiste manier te gebruiken, verandert-ie in één grote plastic zak waar alle ijsblokjes los in zitten. Hoe? Enkel door de net uit de vriezer gehaalde zak een de twee zijkanten vast te pakken en deze zachtjes uit elkaar te trekken. Datzelfde doe je ook met de boven- en onderkant. Op deze manier gaan de ‘verbindingen’ die de blokjes vormen en op hun plaats houden, open. Het resultaat: er ontstaan één grote zak waar alle ijsblokjes los inzitten. Ter verbeelding nog even de video, zo makkelijk kan het dus zijn:

De tekst gaat verder onder de video.

Trieste conclusie

Uiteraard zijn we direct zelf gaan testen, waarna we tot een trieste conclusie kwamen: de zakjes van Albert Heijn zijn helaas niet zo vernuftig als die in het filmpje. Aan een vergelijkend warenonderzoek met zakjes van andere winkels zijn we nog niet toegekomen, maar mocht je een exemplaar tegenkomen waarmee het wél lukt: we houden ons ten zeerste aanbevolen.

Lees ook
Met deze beautyhack zijn je make-up kwasten binnen enkele seconden weer zo goed als nieuw

Beste supermarkten…

En dan richten we ons nu maar even naar Albert Heijn en co. Kunnen jullie pretty PLEASE jullie ontwerp aanpassen (kleine wijziging, moet lukken) en het ons komende zomer zo makkelijk mogelijk maken? Het leven kent momenteel al genoeg struggles.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: YouTube | Beeld: iStock