Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het huishouden van Evelien

Het huishouden van Evelien

Het huishouden van Evelien

Iedere week nemen we een kijkje in het huishouden van een leuke vrouw. Hoe doet zij dat nou? Deze week vertelt Evelien hoe het bij haar thuis reilt en zeilt.

 

Wie: Evelien (41)

Heeft een relatie met: Ted

Kinderen: Robin Eliza (10), Sarah Josephine (9) en tweeling Emma en Matthias (7)

Woont in: Magdalenka Warschau (Polen)

Werkt: Als distributeur in Polen voor een sieradenmerk

 

“We wonen vlakbij Warschau in het dorpje Magdalenka, in een groot vrijstaand huis in een bosrijke omgeving. Vijf jaar geleden zijn we van de stad naar Magdalenka verhuisd en daar hebben we geen minuut spijt van gehad. We zouden ook niet meer terug willen naar Nederland.”

 

Schoonmaken

“Ons huis is heel groot. Dat maakt het lastig om het leuk in te richten. Maar we geven ook niet om een huis waar alles precies bij elkaar past. Er wordt geleefd in ons huis, dat is veel belangrijker. Toen de kinderen nog klein waren hadden we een fijne huishoudelijke hulp. Na de verhuizing hadden we opnieuw iemand aangenomen, maar toen ik op een dag merkte dat ze het hele huis schoonmaakte met glassex en een keukenrol heb ik haar vriendelijk bedankt. Dan doe ik het toch liever zelf. Op maandag doe ik de bovenverdieping en op dinsdag de benedenverdieping. Mijn man werkt ook mee, dus het is bij ons aardig in balans. Ook de kinderen dragen hun steentje bij, net als bij mij thuis vroeger.”

 

Rustgevend

“Eigenlijk vind ik geen enkel klusje vervelend. Schoonmaken vind ik zelfs wel rustgevend. De kinderen op school, een lekker muziekje aan en het verstand op nul. Dat werkt prima. Ik geniet van een schoon en fris huis. Alleen ramen lappen vind ik minder om te doen, dus dat doe ik niet vaak.”

 

Warm eten op school

“Mijn man doet de boodschappen en zorgt voor het eten. Hij kan geweldig koken! We beslissen meestal met z’n allen wat we in het weekend gaan eten. De kinderen eten hier in Polen elke dag warm op school, dus ’s avonds eten ze meestal wat fruit of yoghurt. Wij letten goed op gezonde voeding en eten bijvoorbeeld veel groente. Maar wel af en toe frietjes, ook omdat ik daar zelf gek op ben.”

 

Grappig verschil

“In Polen is iedereen gewend om z’n schoenen uit te doen als je ergens naar binnen gaat, ook als je op bezoek bent. Voor ons is dat nu heel gewoon, terwijl in Nederland vrijwel iedereen met schoenen aan naar binnen gaat.”

Wil jij vertellen hoe jouw huishouden reilt en zeilt? Mail naar info@flairathome.nl en we nemen contact met je op.