Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít moet je doen om je huisgemaakte frietjes extra krokant te krijgen

Dít moet je doen om je huisgemaakte frietjes extra krokant te krijgen

Dít moet je doen om je huisgemaakte frietjes extra krokant te krijgen

Thuis frietjes maken is natuurlijk wel zo makkelijk: scheelt je weer een bestelling bij de snackbar. Maar ja: ze zijn nooit zo knapperig en krokant als dat je zou willen. Dat heeft een simpele reden.

En wij weten hoe je vanaf nu de krokantste frietjes zelf maakt.

Lekker in het water

In plaats van dat je de frietjes gaat voorgaren in de frituur, doe je dit in kokend water. Voorgaren is iets dat je thuis vaak vergeet, omdat je er niet zo snel aan denkt. Maar voorgaren is belangrijk omdat de aardappel zo al vanbinnen gaart, terwijl je de buitenkant pas later bruin laat bakken. Als je friet in de supermarkt koopt dan is het al alvast gegaard, maar als je ze zelf thuis gaat maken dan moet je het voorgaren nog zelf doen.

Lees ook
Is friet van verse aardappelen wel of niet gezonder dan diepvriesfriet?

En dat doe je dus zo, met kokend water. Dat bevat een stuk minder calorieën dan frituurvet. Je zet een pan water op en daar mik je je vers geschilde frietjes in. Je laat ze dan alvast 15 minuten in kokend water garen. Daarna haal je ze uit het water en laat je ze uitlekken. Vervolgens kun je ze in de oven bakken of in de frituurpan bakken zoals je normaal ook altijd doet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock