Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo laat je het huis vakantieproof achter

Zo laat je het huis vakantieproof achter

Zo laat je het huis vakantieproof achter

Op vakantie gaan is leuk, maar de laatste uren voor vertrek zorgen vaak toch voor wat stress. Hoe laat je je huis vakantieproof achter? Hierbij een checklist!

Maak je huis vakantieproof

 • Vijf dagen voor vertrek
  Bekijk hoeveel producten met een uiterste houdbaarheidsdatum er in je koelkast liggen. Gevonden? Gooi die producten niet weg, je kunt er ook mee koken. Kaasomeletjes, yoghurtdressings en ovenschotels zijn gemakkelijk te maken van left-overs.
 • Twee dagen voor vertrek
  Stel tijdschakelaars in voor de verlichting in huis, zodat het licht elke avond automatisch aan gaat. Op die manier valt het niet op dat je huis tijdelijk onbewoond is. Doe dit twee dagen van tevoren alvast, zodat je daar vlak voor vertrek niet meer aan hoeft te denken.
 • Acht uur voor vertrek
  Draai, als je de verwarming aan hebt staan, de thermostaat terug tot 10-15°C. Dit bespaart flink wat energie tijdens je vakantie en de verwarming heb je deze laatste dag voor de vakantie toch niet nodig.
 • Zes uur voor vertrek
  Haal de stekkers van alle apparaten uit het stopcontact. Zo voorkom je sluipverbruik door bijvoorbeeld de stand by-stand en verklein je de kans op brandgevaar door blikseminslag.
 • Vier uur voor vertrek
  Heb je huisdieren? Vergeet niet het voer klaar te zetten op een opvallende plek, zodat degene die op je huisdier past dit meteen ziet staan. Koop voor de zekerheid een extra zak, zodat er een voorraad aanwezig is.
 • Een uur voor vertrek
  Controleer of alle ramen in huis gesloten zijn. Ook de kleine raampjes. Zelf de kleinste kiertjes kunnen uitnodigend zijn voor inbrekers.

 

Heb jij nog een goede tip? Laat het Flair weten!

Lees ook: Wat neem je mee op vakantie (Checklist!)