Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Is het erg als je hond elke dag hetzelfde voedsel eet?

Is het erg als je hond elke dag hetzelfde voedsel eet?

Is het erg als je hond elke dag hetzelfde voedsel eet?

Misschien denk je er wel helemaal niet over na. Maar de meeste hondenbaasjes geven de hond vaak elke dag dezelfde brokken. Nu hebben honden natuurlijk geen driegangendiner nodig, maar is het wel goed voor de gezondheid van het dier als het elke dag hetzelfde eet?

Eentonig

Het is op zich helemaal niet gek om jezelf die vraag te stellen. Zelf willen we ook niet elke dag dezelfde boterham voor onze neus. Waarom zou dit met honden dan anders zijn? Maar betekent dit dan dat we nu zeven verschillende soorten brokken gaan kopen dan?

Het antwoord is nee. Het kan geen kwaad, zolang er maar genoeg voedingsstoffen in de voeding zitten. Dan kun je je hond gewoon elke dag dezelfde brokken blijven geven. Is dit niet het geval, dan doe je er goed aan om wat meer te variëren.

Variatie

Bij een puppy is het wel een iets ander verhaal. Deze kan namelijk kieskeurig worden als je hem nooit wat anders laat eten. Daarom is het verstandig om bij jonge honden wel af en toe te variëren in hun eetpatroon. Maar dit geldt niet alleen voor jonge honden. Ook oudere honden kunnen af en toe wel wat variatie gebruiken. Maar op deze manier krijgt het dier verschillende voedingsstoffen binnen.

Lees ook
Hondenbezitters, opgelet: dit kun je beter níet tegen je hond zeggen

Hoe doe je dit het best?

Variëren in het eetpatroon van een hond hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Er zijn zelf merken die speciale ‘rotatievoeding’ hebben. Je kunt ook eens een andere smaak proberen.

Wil je helemaal dat je hond een goed dieet volgt? Dan kun je zelfs een voedingsschema maken voor je huisdier. Zo kan je elke maand een nieuwe smaak uitproberen, en ook bijhouden wat hij/zij wel of niet lekker vond. Ga ook niet meteen over op ander voer, maar laat je hond hier rustig aan wennen. Meng bijvoorbeeld wat nieuw voer met wat oud voer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages