Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De hoge benzineprijzen zijn geen reden om thuis te werken: dit vindt de Flair-lezeres

De hoge benzineprijzen zijn geen reden om thuis te werken: dit vindt de Flair-lezeres

De hoge benzineprijzen zijn geen reden om thuis te werken: dit vindt de Flair-lezeres

De benzineprijzen gaan door het dak. Dat is ook te merken aan het gedrag van mensen. Zo zijn er steeds meer mensen die tanken zonder te betalen. Daarnaast laait de discussie op of het gerechtvaardigd is om thuis te werken vanwege de hoge benzineprijzen. Dat vroegen we jullie op Instagram. 

Stelling

Op onze Instagram Stories plaatsen wij de stelling: ‘de hoge benzineprijzen zijn geen reden om thuis te werken’. Door 3507 Flair-lezeressen is de story bekeken. Maar liefst 66% van de stemmers is het oneens met de stelling. Dat wil zeggen dat zij het oké vinden om thuis te werken in verband met de torenhoge benzinestofprijzen.

Echter is 34% van de stemmers het eens met de stelling. Zij vinden het niet kunnen dat je thuis werkt, puur omdat de benzine duur is.

Lees ook
Brood wordt twee keer zo duur: recept om zelf goedkoop en lekker brood te bakken

Doorrijden

Door de torenhoge benzineprijzen, besluiten veel mensen niet meer te betalen na het tanken. Uit cijfers van Service Organisatie Directe Aansprakelijkstellig (SODA) blijkt namelijk dat steeds meer bestuurders tanken zonder te betalen. SODA spoort wanbetalers op en doet namens pomphouders aangifte bij de politie. Aan het begin van het jaar waren er in een gemiddelde week ongeveer 300 doorrijders. Nu loopt dat aantal op, tussen de 350 en 370 mensen rijden door zonder te betalen.

Doorrijden zonder te betalen levert een boete op van 131 euro. Daarnaast moet de getankte benzine alsnog betaald worden. Uiteindelijk is een consument dus duurder uit als hij of zij gepakt wordt voor het niet betalen bij de pomp.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws, Instagram | Beeld: Getty Images