Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kerstboom optuigen: dit is de hoeveelheid lampjes die jij nodig hebt voor je kerstboom

Kerstboom optuigen: dit is de hoeveelheid lampjes die jij nodig hebt voor je kerstboom

Kerstboom optuigen: dit is de hoeveelheid lampjes die jij nodig hebt voor je kerstboom

Sommigen kijken er in september al naar uit: de kerstboom optuigen. Altijd leuk om alle ballen en ornamenten weer een plekje te geven. Die lampjes daarentegen niet echt. Om dit klusje wat makkelijker te maken vertellen we je hoeveel lampjes je precies nodig hebt voor jouw kerstboom. 

Hoeveelheid lampjes

De keuze is reuze als het gaat om lampjes voor je kerstboom. Het is belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden, wanneer je de lampjes voor je kerstboom uitzoekt: de hoogte en de omvang. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussenled verlichting en clusterverlichting, om het makkelijker te maken.

Led verlichting

De lampjes staat bij led verlichting wat verder uit elkaar dan bij clusterverlichting. Hieronder in het schema is te zien hoeveel lampjes je voor jouw boom nodig hebt. Het aantal lampjes kun je halveren, wanneer je een smalle boom hebt.

Led-verlichting-kerstboom

Clusterverlichting

Bij deze verlichting staan de lampjes dichter op elkaar, dan led verlichting. Doordat de lampjes dichter op elkaar staan wordt de boom veel meer verlicht dan bij led verlichting.

cluster-verlichting-kerstboom

Keuze kerstverlichting

Afhankelijk van de stijl van je kerstboom kun je de verschillende soorten en kleuren kerstverlichting kiezen. Ga je voor wit licht of meer voor geel licht?

Indoor of outdoor

Naast de kleur en de hoeveelheid is het ook belangrijk om te weten of je de lampjes voor binnen of buiten gaat gebruiken. Led verlichting wordt vaak voor buiten aangeraden, al wordt vaak het materiaal van de kerstverlichting voor binnen en buiten gemaakt

Verlengsnoer

Wil je de kerstboom op een voor jou prachtig plek neerzetten, maar is er geen stopcontact in de buurt? Gebruik dan een verlengsnoer voor de lichtjes. Geen zin in dat gedoe? kies dan voor lichtjes met een lange aansluitsnoer of een plek met een stopcontact.

Traditionele kerstboom

Bij een traditionele kerstboom passen het beste warme en witte lampjes. Ga je toch liever voor wat geks, dan kun je kiezen voor koud witte verlichting of juist kleurtjes.

Lees ook
Is het al tijd voor een kerstboom in huis? Dit is wanneer je ‘officieel’ de kerstboom mag optuigen

Aftuigen

Misschien wel het stomste klusje van alles: je kerstboom aftuigen. Doe dit zorgvuldig, zodat je ook de volgende keer weer kan genieten van je lampjes, ballen en ornamenten. Rol de lampjes netjes op en leg ze weer terug in de origineel doos. Lukt dat niet, dan kun je ook de kerstverlichting om een stuk karton heen binden. Dat scheelt de volgende keer veel tijd om ze weer uit elkaar te halen.

Heb jij je kerstboom al staan?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images