Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe word ik rijk?

Hoe word ik rijk?

Hoe word ik rijk?

“Hoe word ik rijk?” Ja, ehm… goh. Bedoelen we dan het geld op onze bankrekening? Het voelen van liefde om ons heen? Het uitkomen van carrièredromen? Flair ging op onderzoek!

Scooter van een euro

Toen we deze vraag neerlegden op de redactie, kwamen er verschillende antwoorden uit. Zo was er onlangs een Nederlands meisje in het nieuws, dat met haar ene euro maar één doel voor ogen had: haar euro omwisselen tegen een scooter. In Amstelveen ruilde ze haar euro om voor een bosje bloemen, het bosje bloemen voor een chocoladeletter… afijn, van een pyjama tot een paar schoenen, naar uiteindelijk die mooie groene Vespa. Haar motto: “Alles is mogelijk, zolang je er maar in gelooft.”

Liefde

Dan is er nog rijkdom door liefde. “Als je met manlief wakker wordt op een zaterdag, de kids de slaapkamer binnen strompelen en de kat ook nog om een aai vraagt. Met het hele gezin in bed, dan ben je écht rijk.”

Carrière

“Als ik rijk wil zijn, had ik meteen na de middelbare school moeten leren programmeren. Of een baan in de IT, Rechten studeren, proberen advocate te worden.” Een andere redacteur voegt toe: “Mensen met veel geld durven risico’s te nemen, dat zit in het karakter. Vaak zijn ze al een keer failliet gegaan, maar weten ze weer op te krabbelen, door te bikkelen, nieuwe dingen te proberen. Ze hebben lef, zijn niet bang.” Is dat de sleutel tot rijkdom, gewoon doen?!

Financiën

“Door goed met je geld om te gaan! Het zal je verbazen op hoeveel punten je kunt besparen.” De tv-porgramma’s vliegen je om de oren, maar Annemarie van Gaal zegt rake woorden in Dubbeltje op zijn Kant. Wist je dat Nederland jaarlijks zo’n 50 (vijftig!) kilo aan voedsel weggooit, per persoon? Breng duidelijkheid en structuur in de financiële huishouding en je zult zien hoeveel centjes je overhoudt.

Hoe word ik rijk?

Flair is nieuwsgierig: HOE word je nu echt rijk? Voel jij je al rijk als de zon schijnt of pas als je nummer is gevallen in de loterij? Laat het ons weten en wie weet zie je jouw reactie binnenkort terug op Flair.