Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Sneller dan je denkt: hoe vaak moet je je pyjama nu eigenlijk écht wassen?

Sneller dan je denkt: hoe vaak moet je je pyjama nu eigenlijk écht wassen?

Sneller dan je denkt: hoe vaak moet je je pyjama nu eigenlijk écht wassen?

De ene persoon slaapt het liefst naakt, de ander draag liever een pyjama tijdens het slapen. Ben jij een pyjama-drager? Dan is het slim om je pyjama niet al te vaak achter elkaar te dragen als je in bed kruipt. Je moet je pyjama namelijk best wel vaak in de was stoppen.

Bizarre resultaten

Het is je vast weleens overkomen: ’s ochtends uit bed stappen met je pyjama aan en ’s avonds weer onder de wol kruipen in diezelfde outfit. Dat het setje soms in de was moet, wordt weleens vergeten.

Het goede nieuws is dat je niet de enige bent die weleens vergeet om een pyjama op tijd te wassen. Uit Brits onderzoek blijkt dat mannen ‘m gemiddeld na dertien keer dragen pas in de wasmand gooien, terwijl vrouwen zelfs zo’n zeventien (!) keer dezelfde pyjama aan hebben. Pas als-ie begint te stinken, wassen de 2.500 deelnemers van het onderzoek de kledingstukken.

Vaker dan je denkt

Dat beide uitkomsten nogal opmerkelijk zijn, hoeven we je niet te vertellen. Je draagt een trui of T-shirt toch ook niet zo vaak achter elkaar tot je ‘m in de was gooit? Je zou je pyjama dan ook een stuk vaker moeten wassen dan je waarschijnlijk verwacht. Tijdens je nachtrust zweet je immers en verlies je heel wat huidcellen. Als die in je pyjama terecht komen en blijven hangen, is dat niet bepaald eh, fris te noemen. Sterker nog, het kan één groot bacteriefeest opleveren en dat kan weer leiden tot infecties en ontstekingen. Niet alleen bij jou, maar óók bij degene die naast je ligt.

Lees ook
Goed om te weten: hoe vaak moet je je handdoek eigenlijk wassen?

Hoe vaak moet je je pyjama wassen?

Hoe vaak moet je je pyjama dan wassen, dat is de vraag. Net als je beha zou je ‘m na vier keer dragen toch echt in de wasmachine moeten gooien. Het liefst op veertig of zestig graden, dan weet je zeker dat je ‘m naderhand weer schoon van het wasrek haalt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health | Beeld: Getty Images