Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe dan? We eten blijkbaar steeds minder ijs

Hoe dan? We eten blijkbaar steeds minder ijs

Hoe dan? We eten blijkbaar steeds minder ijs

We zijn door het dolle heen dat er zoiets als donut ice cream bestaat, dat er Radler-ijs op de markt komt of als we erachter komen hoe je een ijscocktail met Licor 43 maakt. Maar blijkbaar eten we die trends vervolgens niet, want de consumptie van ijs blijkt sterk gedaald.

Wereldwijd werd er in 2016 zo’n 13 miljard liter ijs gegeten, terwijl dat in 2015 nog 15,6 miljard was. Dat blijkt uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Mintel.

Zoals aan de cijfers te zien is, hebben we ijs nog lang niet volledig afgezworen, we kiezen alleen eerder voor kwaliteitsijs, dan voor goedkoop, weet analist Alex Beckket. De daling heeft vooral te maken met de trend om gezonder te eten en het feit dat we vaker kiezen voor frozen yoghurt of vegan ijs. Italianen, Polen, Duitsers en Fransen lopen hiermee voorop. Als we niet kiezen voor de gezondere varianten, kiezen we het liefst Italiaans ijs – duh.

De afname van het eten van ijs is vooral te zien in westerse landen. In oosterse landen nemen mensen juist vaker een bolletje dan vroeger. In Vietnam, China, India en Indonesië grijpen ze laatste jaren vaker naar een koude traktatie. Bekijk je het per persoon, dan eten de Noren het meeste ijs.

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!