Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > #Lifehack: met dit hilarische trucje geef je je planten nooit meer te veel water

#Lifehack: met dit hilarische trucje geef je je planten nooit meer te veel water

#Lifehack: met dit hilarische trucje geef je je planten nooit meer te veel water

Dat leuke plantje dat je een tijdje geleden hebt gekocht, heeft alweer gele bladeren. En je hebt nog zo je best gedaan. Ben jij een drama als het gaat om het verzorgen van planten? Een Australische vrouw deelt een hilarisch trucje waarmee jij je planten redt van de verdrinkingsdood.

Tampontruc

Ze noemt zichzelf op Facebook Empress Eyrie en woont in Canberra, de hoofdstad van Australië. Wanneer ze een plant te veel liefde en vooral te veel water geeft, gebruikt ze tampons om te voorkomen dat hij verdrinkt. “Een lach en een hack nodig? Ik vond een geweldige manier om je planten te redden van de verdrinkingsdood”, schrijft ze op haar Facebookpagina. “Als je je planten per ongeluk te veel water gaf, stop er dan een tampon in. Die haalt het overtollige water in een paar uur helemaal weg.” Meteen kreeg ze heel wat lovende reacties als: “Dit is echt geniaal!”.

Vakantie

Maar dat is niet de enige manier hoe een tampon het leven van je groene vriend kan redden. “Je kan hem ook op de tegenovergestelde manier gebruiken”, vertelt de Australische. “Ben je bijvoorbeeld eens een paar dagen weg van huis, dan kan je de tampon in de aarde stoppen en het touwtje in een kommetje met water laten bengelen. Zo voorkom je dat je je planten te veel water geeft alvorens je vertrekt.”

De tekst gaat verder onder de post.

Vergeetachtig?

Wil je toch nog een extra hulpmiddel achter de hand hebben? Download dan de app Plantsome. Je voert simpelweg je plant in en daarna berekenen zij aan de hand van het lokale weerbericht, de hoogte van je plant en de hoeveelheid licht wanneer en hoeveel water je plant nodig heeft. Daarna krijg je een melding op de dag dat je plant water nodig heeft en ook over hoeveel je nu precies moet gieten. Geen idee welke plant je hebt? Dan kan je ook hun hulp inschakelen. Het is namelijk wel handig om te weten met welke plant je te maken hebt, de een heeft meer water nodig dan de ander. Enfin, download Plantifier: een andere app waar je simpelweg een foto van je huisplant invoert en andere gebruikers je vertellen welke het is.

Lees ook
Nooit meer pompen of verzuipen: met dit trucje weet je of jouw plant genoeg water heeft

Flair Voice

Wil jij elke dag handige huishoudtips van Flair ontvangen? Dat kan! Via de Google Assistent app op je telefoon of je smart speaker kun je nu dagelijkse updates ontvangen van Flair. Zoals huishoudtips en tricks en je daily horoscoop. Deze kun je hier direct luisteren. Wil je weten hoe het werkt? Lees hier alles wat je wilt weten over Flair Voice.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock