Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het proberen waard: stop een tampon in je plantenpot

Het proberen waard: stop een tampon in je plantenpot

Het proberen waard: stop een tampon in je plantenpot

Huh, wat? Een tampon in je plantenpot? Ja, echt! Als je de planten wel eens vergeet water te geven, dan kan een tampon uitkomst bieden. Wij vertellen je hoe!

Tampon in de plantenpot

Ben jij een plantenliefhebber die vaak te veel water aan de kamerplanten geeft? Zonde, want voor veel planten betekent dit de verdrinkingsdood. Je planten worden langzaam slap, krijgen bruine bladeren en zijn daarna niet meer te redden. Maar hoe voorkom je die verdrinkingsdood?

Makkie! Stop een tampon in je plantenpot tussen de aarde als je vermoedt dat je je kamerplant te veel water hebt gegeven. De tampon zuigt het overtollige water makkelijk in zich op. Laat de tampon een tijdje zitten en je zult zien dat de tampon zich helemaal heeft volgezogen.

Ben je echt te scheutig geweest met water geven, dan is het slim om er nog een tampon bij te pakken.

Lees ook
Consuminderen: 8 tips om tevreden te zijn met minder

Ander trucje

De tampon kan ook van pas komen als je juist vergeet om je kamerplanten voldoende water te geven. Stop de tampon in de potgrond, maar laat het touwtje buiten de plantenpot bungelen. Het touwtje stop je vervolgens in een glas met water. De tampon zal het water opzuigen en geleidelijk aan de plant doorgeven. Zo kun je uitdroging makkelijk voorkomen. Ideaal!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images