Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gezellig opstarten met het gezin doe je zo!

Gezellig opstarten met het gezin doe je zo!

Gezellig opstarten met het gezin doe je zo!

Lunchpakketten smeren, tassen inpakken en ook nog zorgen dat je zelf aangekleed en wel de deur uit kan. De meeste ochtenden van een gezin zijn hectisch, en da’s nog zacht uitgedrukt. Vaak schiet het ontbijt er dan óók nog bij in…

Zonde, toch? Want het is de belangrijkste maaltijd van je dag en bovendien kun je als gezin de dag niet gezelliger beginnen. Het is fijn om even met z’n allen te zitten en de dag alvast door te nemen. Of je nu altijd rustig aan doet in de ochtend of standaard tijd tekort komt: ontbijten kan altijd. Ja, ook met een (groot) gezin. Een aantal tips!

  • Zijn jullie een gezin dat immer gehaast de ochtend doorkomt? Dan is het slim om het ontbijt alvast klaar te hebben. Maak in het weekend (met hulp van de rest!) deze havermout-ontbijtmuffins met Quaker Havermout. Makkelijk, lekker én voedzaam, want havermout is een volkoren graan en daarmee een goede bron van vezels. Een keertje géén chaotische ochtend? Dan kunnen jullie de muffins gezellig aan de ontbijttafel opeten.
  • Behoort een relaxed ontbijt tot jullie vaste ochtendrituelen? Kies dan een keer voor de suikervrije havermoutkoekjes. Het recept vind je hier! Ook ideaal voor een uitgebreid ontbijt in het weekend, natuurlijk!
  • Vinden jullie een gezond ontbijt belangrijk, maar is er niet veel tijd voor? Het enige wat je nodig hebt is wat melk of yoghurt en Quaker Havermout Muesli Multifruit of Quaker Complete Goji- & Blauwe Bes (of één van de andere varianten). Supersnel en superlekker!
  • Zijn jullie een groot gezin? Dan is havermoutpap altijd een goede optie, want je kunt gelijk een grote pan maken. Breng melk of water aan de kook en roer hier Quaker Havermout doorheen. Eet ‘m basic met wat kaneel, of ‘versier’ de pap met vers fruit en andere toppings zoals cacao nibs.

Hoe ontbijten jullie altijd?

Meer tips & tricks voor een goed begin van de dag!

Dit artikel is in samenwerking met Quaker tot stand gekomen.