Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het kan echt: 7 spin-off-shows die leuker zijn dan het origineel

Het kan echt: 7 spin-off-shows die leuker zijn dan het origineel

Het kan echt: 7 spin-off-shows die leuker zijn dan het origineel

Een spin-off-show die leuker is dan het origineel? Ja, soms blijkt er toch echt ruimte voor verbetering te zijn. Om ons gelijk te bewijzen, tipt Superguide hieronder 7 spin-off-shows die leuker zijn dan het origineel. 

7. The Hills (2006 – 2010)

Ontstaan uit Laguna Beach

Seizoenen lang zaten we massaal aan de buis gekluisterd voor The Hills. We wilden allemaal volgen hoe Lauren ‘LC’ Conrad het probeerde te maken in Los Angeles. Glitter, glamour en mannen… Op papier klinkt het als een Hollywood-sprookje, maar in werkelijkheid ging het leven van Lauren en haar vriendinnen niet altijd over rozen. Wist je dat die problemen eigenlijk al begonnen in Laguna Beach? Deze MTV-serie volgde Lauren (en een aantal andere bekende gezichten) tijdens hun middelbareschooltijd. En dat bleek achteraf toch minder interessant dan hun (jong)volwassen leven.

6. Oppassen!!! (1991 – 2003)

Ontstaan uit Zeg ‘ns AAA

Zeg ‘ns AAA is één van onze favoriete Nederlandse komedieseries ooit. Wie is er nou niet opgegroeid met het heerlijk chaotische huishouden van huishoudster Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen) en dokter Lydie van der Ploeg (Sjoukje Hooymaayer)? Nóg leuker is wat ons betreft Oppassen!!! Deze serie ging over de familie Bol-Buys die met hun opa’s Willem (Ben Hulsman) en Henry (Coen Flink) in Rotterdam woonde. Dat Oppassen!!! het maar liefst 13 jaar volhield en daarmee een van de langstlopende series ooit werd, zegt eigenlijk genoeg over de kwaliteit van deze spin-off toch?

5. NCIS (2003 – heden)

Ontstaan uit JAG

NCIS is inmiddels niet meer van tv af te denken. In NCIS volgen we de Naval Criminal Investigative Service, die toezicht houdt op alle misdaden binnen het Departement van de Marine. Als spin-off van JAG, heeft NCIS zijn voorganger ver overtroffen. Niet alleen in de hoeveelheid seizoenen, maar ook wat betreft kijkplezier. De serie vertoont geen tekenen van stoppen en weet knap genoeg nog altijd miljoenen kijkers aan zich te binden, zelfs na bijna twee decennia! Bovendien heeft ook NCIS alweer twee spin-offs voortgebracht, namelijk: NCIS: Los Angeles en NCIS: New Orleans.

4. Flikken Maastricht (2007 – heden)

Ontstaan uit Flikken

Dacht je dat Flikken Maastricht een originele productie was? Think again! Deze Nederlandse serie ontleent zijn naam en opzet aan de VRT-serie Flikken die zich afspeelt in Gent. Zoals de naam al doet vermoeden, speelt Flikken Maastricht zich echter af in Maastricht. We volgen Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) en hun collega’s, terwijl ze vaak levensgevaarlijke zaken oplossen. Ook het privéleven van de personages komt ruim aan bod. Wat Flikken Maastricht beter maakt dan Flikken? Is het chauvinistisch om te zeggen dat we de Nederlandse setting toch echt toffer vinden?

3. Hunted VIPS (2021-heden)

Ontstaan uit Hunted

De toevoeging van BN’ers maakt echt niet alles beter. Sommige tv-programma’s worden echter wel net een tikje spannender als je er bekende koppen aan toevoegt. Dat geldt zeker voor Hunted, dat met de toevoeging van BN’ers omgedoopt werd tot Hunted VIPS. De reden dat deze Hunted-editie nog spannender is? Dat komt eigenlijk neer op één vraag: hoe blijf je in vredesnaam als BN’er onder de radar wanneer iedereen je herkent?

2. The Simpsons (1989-heden)

Ontstaan uit The Tracy Ullman Show

The Simpsons een spin-off? Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar The Simpsons begonnen toch echt als vast segment in The Tracey Ullman Show. De familie bleek al snel zo populair dat ze hun eigen serie kregen. Dankzij de combinatie van komische gezinssituaties en absurde tekenfilmhumor bleek dat een gouden zet. Daarbij zit The Simpsons ook nog eens vol met briljante personages, talloze filmverwijzingen en een gezonde dosis maatschappijkritiek.

1. Frasier (1993 – 2004)

Ontstaan uit Cheers

En dan de laatste spin-off-show, die vele malen leuker is dan het origineel: Frasier! Begrijp ons goed: we zeggen ab-so-luut niet dat Cheers niet goed was. Maar soms slaagt één personage er simpelweg in om de rest te overtreffen en dat is precies wat er gebeurde met Cheers-bargast Dr. Frasier Crane (Kelsey Grammer). Na zijn scheiding (te zien in Cheers), keert Frasier terug naar zijn geboortestad Seattle, waar deze show begint. Je kon niet anders dan houden van alle interessante personages in de show.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: BrunoPress