Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Herfstvakantie: 4 leuke dingen om samen met je kids te doen!

Herfstvakantie: 4 leuke dingen om samen met je kids te doen!

Herfstvakantie: 4 leuke dingen om samen met je kids te doen!

Voor velen is enkele dagen geleden de herfstvakantie van start gegaan. Leuk voor de kinderen, maar vaak vermoeiend voor de ouders. Voor wie het huis eens uit wil en geen idee heeft waar naartoe… Wij selecteerden vier leuke activiteiten waar je samen met je kids naartoe kan. Veel plezier!

LEGO WORLD

Dit jaar is het alweer tijd voor de 16e editie van LEGO World Nederland. Het grootste LEGO spektakel ter wereld vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 18 t/m 24 oktober. LEGO World is dan ook hét perfecte familieuitje tijdens de herfstvakantie. Zo kunnen de kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show, LEGO Friends fans kunnen in een echte kermisattractie stappen terwijl de kids bij de LEGO NExo Knights worden opgeleid tot ridder. Ook De Star Wars-fans kunnen hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Star Wars-minifiguren. Of bestuur je liever je eigen LEGO robot? Alles is mogelijk! De toegangsprijs is €19,50/p.p. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen.

lego

Copyright: LEGO

CINEKID FESTIVAL

Cinekid organiseert elk jaar in de herfstvakantie het Cinekid Festival voor kinderen tussen 4 en 14 jaar. Het evenement omvat alle aspecten van de media en vindt plaats in ruim 30 filmtheaters in het hele land. Er worden gemiddeld 150 films en tv-programma’s getoond maar kinderen kunnen ook workshops en masterclasses volgen. Het festival vindt plaats van 15 t/m 31 oktober.

medialab_masterclass_acteren24

Copyright: Cinekid

SPROOKJESFESTIVAL

Dit jaar vindt alweer de 9e editie van het sprookjesfestival plaats. Arnhem en omstreken worden voor 9 dagen lang omgebouwd tot Sprookjesstad en zijn dus ideaal voor een familieuitje. Het thema van dit jaar is ‘Dromen en Draken’. Op 22 oktober gaat het festival van start bij Museum Arnhem met een tocht om prinses Arnerijntje te redden van de draak. Tot 30 oktober zijn er op verschillende locaties dans-, theater- en muziekvoorstellingen te zien en er is ook een tentoonstelling.

header-bg4

Copyright: Sprookjesfestival.nl

GRIEZELEN BIJ HISTORIUM

Wie tijdens de herfstvakantie een bezoekje wil brengen aan onze zuiderburen, kan terecht bij Historium voor een heuse griezeltocht. Het hele gebouw krijgt iets spookachtigs door schrikeffecten, spinnenwebben, vleermuizen, bezems, gedimde lichten en aangepaste muziek. De troon waar je een foto van jezelf kunt maken, ziet er wat huiveringwekkender uit dan gewoonlijk. Kinderen krijgen snoep als ze deelnemen aan een quiz en er is extra informatie over de duistere periode van de middeleeuwen (over heksen, bijgeloof, legendes…). Het griezelfeest is toegankelijk van 22 oktober tot 6 november. De toegangsprijzen zijn: € 13,50 voor volwassenen, € 10 voor studenten, € 7,50 voor kinderen (3-12 jaar) en € 37 voor een familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen van 3 tot 12 jaar).

hh_a

Copyright: Historium

Lees ook: