Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze 5 bloemen bloeien juist in de herfst: hoe gezellig is dat?

Déze 5 bloemen bloeien juist in de herfst: hoe gezellig is dat?

Déze 5 bloemen bloeien juist in de herfst: hoe gezellig is dat?

Nu de zomer voorbij is verliezen de meeste tuinen ook hun prachtige kleuren. Maar ook in de herfst heb je heel veel mooie planten die ervoor zorgen dat je tuin er nog prachtig bij kan staan. Zelfs als de temperaturen allang al zijn gedaald. 

Daarom hebben we de mooiste herfstbloeiers voor je op een rijtje gezet.

1. Azuurblauwe salie (Salvia uliginonsa)

Deze plant is niet alleen ideaal, omdat hij ook de koude dagen met gemak overleeft, het is ook echt een pareltje om te zien. De blaadjes van deze azuurblauwe salie kunnen we maanden lang bloeien en geven je tuin een zee van blauwe kleuren.

2. Leliegras (Liriope Muscari)

‘Liriope Muscari’ is vertaalt: Het leliegras dat op blauwe druifjes lijkt. En inderdaad, dat snappen we wel! Alleen het grote verschil is dat leliegras pas aan het einde van de zomer begint met bloeien en dus zelfs in de herfst nog kleur geeft aan je tuin.

3. Pampasgras (Cortaderia selloana)

Tegenwoordig zie je deze prachtige pluimen bijna in ieder interieur. Maar dit Pampasgras kan ook prima in de buitenlucht. De pluimen zijn op hun mooist in het najaar en staat tot het einde van de herfst zeker weten in bloei. En ondanks hun tropische afkomst, kan deze plant best tegen een stootje.

4. Chrysanten (Chrysanthemum)

De meeste vinden ze waarschijnlijk wat oubollig. Maar chrysanten kunnen in de herfst wel heel veel kleur toevoegen aan je tuin! Denk aan mooie rode of gele bloemen. Het voordeel van de chrysanten is dat ze nog heel lang doorbloeien, zelfs als de andere bloemen en planten in je tuin het al hebben begeven. Wel moet je af en toe even de dode bloemen ertussen vandaan halen, zo heb je er nog langer plezier van.

Lees ook
Volgend jaar weer verse aardbeien in de tuin? Begin dan nu al met planten

5. IJzerhard (Verbena bonariensis)

De naam van deze plant zegt eigenlijk al genoeg. Hij is ijzerhard. In de winter heeft hij soms wel een beetje hulp nodig, maar in de herfst zorgt deze ervoor dat je tuin weer straalt. Hij begint al te bloeien aan het einde van de zomer en gaat door tot diep in de herfst, ideaal dus voor die gezellige herfsttuin!

tuin

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages