Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Help! Wat te doen als je een papieren zakdoekje mee hebt gewassen?

Help! Wat te doen als je een papieren zakdoekje mee hebt gewassen?

Help! Wat te doen als je een papieren zakdoekje mee hebt gewassen?

Nee hè!? Je hebt het deurtje van de wasmachine nog niet geopend of je ziet het al: je hebt per ongeluk een papieren zakdoekje meegewassen. Dat betekent dat je kleding vol moeilijk te verwijderen witte pluisjes. Flair helpt, want hier blijkt een heel makkelijke oplossing voor te zijn.

Aspirines

De oplossing klinkt misschien een beetje gek. Je moet namelijk je kleding opnieuw wassen met een paar aspirines. Ja, die dingen uit je medicijnkastje! Voeg zo’n vier aspirines toe bij de kleding die bedolven zit onder de witte papierpluisjes. Dit trucje helpt ook bij een simpel handwasje. Los één aspirine (of paracetamol) op in een emmer heet water. Week het kledingstuk vervolgens meerdere uren in die emmer.

Lees ook
Zo vaak zou je je pyjama moeten wassen (spoiler: vaker dan je denkt) en dit is waarom

Schadelijk

Gelukkig is het niet schadelijk voor je kleding of wasmachine. Toch is voorkomen beter dan genezen: check je kleding goed voordat je het in de wasmand gooit. Dat kost amper tijd, maar scheelt enorm. Check goed alle zakjes en vakken in je kleding, zodat je nog gauw een papieren zakdoekje eruit kan vissen.

Durf je het toch niet aan om een aspirine mee te wassen? Het kan ook helpen om de kleding goed uit te kloppen en dan in de droger te stoppen. Daarnaast kun je aan de slag gaan met een pluizenroller. Maar dat kost wel veel tijd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: MaxVandaag | Beeld: GettyImages