Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Help, mijn kind is klusser’: kijkers vol verbazing over piepjonge en onwetende aanstaande vader

‘Help, mijn kind is klusser’: kijkers vol verbazing over piepjonge en onwetende aanstaande vader

‘Help, mijn kind is klusser’: kijkers vol verbazing over piepjonge en onwetende aanstaande vader

Hartstikke leuk natuurlijk, dat interview met koningin Máxima, maar je moet wel van hele goede paleize komen willen we ‘Help, Mijn Man Is Klusser’ op maandagavond voor je laten schieten. En wie gekeken heeft, weet dat er ook deze week weer van álles te zeggen viel over de onwetende snuffelstagiair die een keer mee mocht helpen klussen, maar plots toch de (jonge) heer des huizes bleek.

Klussen in Ossendrecht

John werd deze week naar het Noord-Brabantse Ossendrecht gestuurd om orde te scheppen in een weer een indrukwekkend klushuis. Daarin woont de wanhopige en hoogzwangere Michelle (28), die haar vent er maar niet van kan overtuigen dat de komst van een baby betekent dat er de nodige aanpassingen in huis nodig zijn. We noemen een babykamer, weggewerkte elektra, verlichting in ruimtes als je slaap- en badkamer. Niks geks, gewoon noodzakelijke dingen. John schrikt zich weer eens een hoedje als de babykamer een ongeïsoleerd, bakstenen hok blijkt waar een doorsnee fietsenstalling nog aangenaam bij oogt. Met nog drie maanden zwangerschap te gaan (en overigens al één kind in huis) hoog tijd om die vent dus eens goed in z’n kladden te grijpen…

Zelf nog een kind

Die vent blijkt een bleek, ielig, stil en bovenal piepjong kereltje dat van klussen noch het aanstaande vaderschap ook maar íets heeft begrepen. De Vlaamse Sam is 23 – al schat de gemiddelde kijker hem minstens vijf jaar jonger – en blijkt op zich welwillend, maar ook zo naïef en onwetend als het maar kan. De jongen moest en zou dit klushuis kopen, om vervolgens in het bouwval liever te gamen dan zijn handen vuil te maken, uit angst dat-ie niet af kan maken waar-ie aan begint. Sam bleek geen idee te hebben over wat een klushuis inhoudt, maar kennelijk óók niet wat vader worden van hem gaat vragen. Hij voelt nul druk en zegt bij alles (met een haast onmeetbaar zacht stemgeluid) “komt wel goed” óf “ik weet het niet” – behoorlijk tenenkrommend.

Let there be light

Als Michelle hem voor de camera’s duidelijk probeert te maken dat ze vertrekt als er nu niets gebeurt, gaat er ogenschijnlijk en klein lichtje branden. In Sam’s hoofd, want de rest in huis is nog niet aangesloten. Das meteen een mooi taakje voor Sam, terwijl de klussers zich storten op de babykamer. Maar goed, waar lagen die kabels nou ook alweer in de al dichtgemaakte plafonds? Dat had Sam immers op de muur geschreven, maar heeft daar vervolgens overheen geschilderd. Door wat gaten te boren boven het opgemaakte bed krijgt hij het voor elkaar, waarna hij door kan naar klus twee: gasbetonblokken met een houtzaag bewerken om de babykamer van een deur te voorzien. Even vastzetten met piepschuim, het piepschuim laten uitharden en hoppakee, het begint ergens op te lijken.

YouTube-opvoeding

Frietje in de frituur, rode kool van de schoonfamilie in de kliko en Sam kan er tegenaan. Gedurende de week krijgt hij er zelfs plezier in en van de klussers steekt hij ook nog het nodige op, zodat-ie straks wél zelf aan de slag kan met alle overgebleven klussen. Inmiddels heeft John er vertrouwen in gekregen dat het met dat huis wel goed komt. Nu de relatie met Michelle en hun gezinnetje nog. Hij peilt bij Sam in hoeverre hij weet wat er op hem af komt en dat blijkt nagenoeg niets. Gelukkig kom je met YouTube-tutorials best een eindje met een melkfles maken en een luier verschonen. Daarnaast belooft hij Michelle meer initiatief te tonen, z’n mening uit te spreken en tegen haar in te gaan als hij ergens anders over denkt. Zij wil immers ‘vrouw van’ zijn, en niet ‘moeder’ van (bijna) drie kinderen. Maar eerlijk is eerlijk: dan moet ze hem daar ook wel wat meer de ruimte voor geven.

Lees ook
Kijkers ‘Help, Mijn Man Is Klusser’ met mond vol tanden: ‘Zit Marcel al in een Blijf-van-mijn-lijf-huis?’

Kleine jongens worden groot. Ooit.

Na het vertrek van de klussers voegt Sam meteen daad bij het woord: hij belt zélf naar z’n werk om te vragen waar z’n salaris blijft, voorheen iets dat Michelle voor hem had moeten doen. Zou deze aflevering met opzet zijn uitgezonden in de week die haast volledig draait om de Birth Of A New Age? Ook Michelle lijkt aan het einde van de uitzending een jaartje (of twee) ouder, maar goed zo’n tv-avontuur inclusief relatietherapie van John Williams gaat je dan ook niet in de koude kleren zitten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

En inmiddels is de baby er:

Bron: RTL | Beeld: Still