Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Haren van huisdieren verwijderen

Haren van huisdieren verwijderen

Haren van huisdieren verwijderen

Huisdieren zijn leuk en gezellig in huis, maar een groot minpunt zijn toch wel de haren die ze verliezen. Flair geeft tips om je huis zo haarvrij mogelijk te houden. Dit kun je doen tegen hondenharen en kattenharen.

Hondenharen en kattenharen voorkomen

Haren van huisdieren kun je natuurlijk niet helemaal voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat het minder wordt of dat ze minder zichtbaar zijn.

Dekens en karpetten

Bedek de plekken waar je kat of hond graag is met zo veel mogelijk dekens en karpetten. Dit zorgt ervoor dat er minder haren op andere plekken achterblijven Een paar keer per jaar gooi je vervolgens de dekens, mandomhulsels in de wasdroger op de stand luchten. Hierna komt alles er haarvrij uit.

Materialen en kleuren

Als je de woonkamer vrij wilt houden van haren, is het belangrijk om meubelen in de ruimte te plaatsen waar de haren makkelijk vanaf te zuigen zijn. Kies daarnaast ook voor specifieke kleuren waardoor de haren niet opvallen.

Huisdier borstelen

Preventie is ook belangrijk: borstel je hond of kat geregeld buiten. Al die hondenharen en kattenharen kunnen dan niet meer ronddwalen in je huis. Hoe vaak je je kat of hond moet borstelen hangt af van het ras.

Haren verwijderen

Behalve met de stofzuiger kun je ook op veel andere manieren kattenharen en hondenharen verwijderen. Flair geeft een paar tips.

Kledingroller

Met een kledingroller verwijder je net zo snel haren, dan pluisjes van je kleding.

Rubberen handschoenen

Ook rubberen handschoenen zijn een aanrader. Maak ze een beetje vochtig met water en veeg de haren ermee van de bank. De haren worden meteen zichtbaar en blijven niet plakken. Zuig vervolgens op met de stofzuiger.

Raamwisser

En ken je de truc met de raamwisser al? Ook deze maak je een beetje nat en vervolgens haal je het rubber over de oppervlakte met haren. Met een droog schuursponsje kun je s hetzelfde doen.

 

Wat is jullie ultieme tip om haren van huisdieren te verwijderen?

Lees ook:
– Een pedicuretrucje dat écht werkt
– He bah, dit leeft er in jouw huis!
– Zo haal je zweetgeurtjes uit je sneakers!
– Tips voor een opgeruimde tuin
– Stof verwijderen met een pantykousje