Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Happy retro achter het behang

Happy retro achter het behang

Happy retro achter het behang

Marisja (40, kok en freelance naaister) woont samen met Cristoffel (37, kok), Tijl (bijna 4) en Bente (2) in een jaren-50-woning in Groningen. Ze heeft hun 60 m² aan woonoppervlakte ingericht met nieuwe en vintage items.

‘Ik hou van Scandinavisch design, pastelkleuren en retro items. Merken als Isak en Ferm Living zijn favoriet, en nog kindvriendelijk ook. Onze inrichting is een combinatie van nieuw en vintage. Ik ben ook dol op bijzonder behang. Geen idee waar die liefde vandaan komt. Als ik een fijn behang voorbij zie komen op Instagram, zoek ik meteen op waar ik het kan kopen. Meestal bestel ik het online, maar momenteel koop ik weinig. Ik heb het idee dat ons huis ‘klaar’ is: er zitten genoeg mooie prints op de muur. Maar het kan zomaar dat ik daar morgen anders over denk. Ik vind behangen zo veel makkelijker dan een muur verven. Het behang van tegenwoordig werkt heel prettig, het zit zo op de muur. De muren die niet voorzien zijn van een mooi behang zijn bijna allemaal wit, dat laat het huis iets ruimer lijken. Ik krijg van Cristoffel veel vrijheid wat betreft het interieur van ons huis. Maar als hij iets écht niet mooi vindt, zegt hij dat wel en daar houd ik dan ook rekening mee.’

Favoriete winkels van Marisja (in Groningen) en webwinkels

Woontip

Mijn woontip is Marktplaats, en dan niet zoeken op retro of vintage, maar gewoon bij je in de buurt of (op het platteland). Dan kom je pareltjes tegen voor normale prijzen.

Marisja online

Instagram.com/marisjaroossien

 

Bron: Flair 41-2015

Onder redactie van: Marlies Huisman. Productie: Insidehomepage.com. Fotografie: Louis Lemaire. Styling: Kristel de Jong. Tekst: Roselle de Jong. Vertaling: Dieuwertje Rijlaarsdam. Shopping: Jorian Lub.