Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handige wastips voor mama’s

Handige wastips voor mama’s

Handige wastips voor mama’s

Als je net een kleintje hebt gekregen, draait de wasmachine vaak overuren. Omdat je wilt dat alles mooi blijft en kleuren niet vervagen, zijn onderstaande handige wastips altijd welkom.

Nieuwe kleertjes

Nieuwe babykleertjes gekregen of gekocht? Was dit altijd een paar keer apart of met de hand tot ze geen kleur meer afgeven aan het water. Zo blijven kleren en kleuren langer mooi.

Voorkom beschadigingen

Sluit alle ritsjes, haakjes & knoopjes voordat je was de wasmachine ingaat. Zo voorkom je dat je kleding beschadigd raakt en zijn kwaliteit verliest. Je kunt kwetsbare kleding ook in een kussensloop wikkelen alvorens het de was ingaat, en voor bijvoorbeeld badkleding of ondergoed kun je in een speciaal netje stoppen om het goed te beschermen tegen eventuele beschadigingen.

Grauwe witte was

Witte was wil nog weleens grauw worden. Je dient voor witte was altijd op de juiste temperatuur te wassen. Raadpleeg hiervoor altijd het wasetiket. Ook kun je het beste je witte was het beste scheiden; voorkom dat (licht) gekleurde was samen met witte was gewassen wordt. Je kunt beter nooit witte moltons samen met normale witte katoenen stoffen wassen, want dat kan voor pilvorming op je witte was zorgen. Gebruik voor een heerlijke frisse en schone was Robijn Stralend Wit!

Gekleurde was

Heb je kleding in de kast dat uit twee verschillende kleuren bestaat? Dan kun je dit het beste wassen op grond van de donkerste kleur. Nieuwe kledingstukken kun je het beste altijd eerst met de hand wassen, of een dag in een emmer koud water laten liggen zodat de kleuren bij de eerstvolgende wasbeurt niet meer afgeven.

Handwas

Wil je snel een paar kleertjes met de hand wassen? Gebruik hiervoor een schone emmer of schone gootsteen en vul deze met lauw water. Je kunt voor de handwas het beste Robijn Wol of Fijn of Robijn Fleur en Fijn gebruiken. Mix het water met wasmiddel volgens de juiste dosering achter op het etiket van je wasmiddel. Dompel je kleding geleidelijk een aantal keer achter elkaar in het lauwwarme water met wasmiddel. Zorg ervoor dat je kledingstukken niet uitwringt; dit kan eventueel je kleding uitrekken of beschadigen. Spoel vervolgens de kleding uit met vers water dat ongeveer even warm is als je sopje, totdat al het sop uit je kleding is verdwenen.

Heb jij nog een handige tip? Laat het ons weten!

Lees ook: