Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handige tip: zo haal je kettingen en sieraden uit de knoop

Handige tip: zo haal je kettingen en sieraden uit de knoop

Handige tip: zo haal je kettingen en sieraden uit de knoop

Grrr… sieraden in de knoop. Oftewel: urenlang priegelen en de frustratie wordt steeds groter. Herkenbaar? Zo krijg je die knoop weer uit je in elkaar verstrengelde kettingen.

Je hebt nodig:

  • babyolie
  • een naald
  • en heel veel geduld

Sieraden uit de knoop

Doe een paar druppeltjes babyolie op de knoop en steek voorzichtig je naald in het midden van de knoop om deze zachtjes los te wringen. De babyolie zorgt ervoor dat de kettingen gemakkelijk heen en weer bewegen en uiteindelijk loskomen. Hoera! En nu netjes ophangen en ook zo laten. Beloofd?

Tekst gaat verder onder de video.

Rietjes

Lukt dat jou niet of mocht je er geen vertrouwen in hebben dat ze vanaf nu nooit meer in de knoop raken, dan kun je rietjes gebruiken. Maak je kettinkje los, steek het linker stukje ketting door een rietje en het rechter stukje ketting door een ander rietje en maak het kettinkje weer vast. Super handig én je sieraad raakt zo niet beschadigd. Succes! Gebruik natuurlijk wel papieren of ijzeren rietjes.

Lees ook
Lingerie wassen, de tips!

Wist je dat…

Je sieraden pas na het aankleden om moet doen. Sommige mensen doen eerst hun sieraden om of ze laten de sieraden gewoon om. Doe jij dit ook? Misschien verstandig om daar verandering in te brengen, want dit is namelijk niet goed voor je sieraden. Ze beschadigen hierdoor sneller of kunnen zelfs afbreken. Daarnaast maak je misschien ook gaatjes in je kleding. Er kan overigens ook knoopjes in de ketting komen.

Slapen met sieraden raden wij ook zeker niet aan. Je kan tijdens het slapen er ineens blijven hangen. Vooral met kettingen is het vooral voor jezelf gevaarlijk. Dus doe alleen je sieraden pas als laatste om, tijdens je ochtendroutine.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Unsplash