Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom zet je jouw bloemen beter in limonade?

Waarom zet je jouw bloemen beter in limonade?

Waarom zet je jouw bloemen beter in limonade?

Vind je citroenen in een vaas ook zo mooi? Het oogt niet alleen super fruity en pretty, het heeft ook nog een doel. De citroenen zorgen ervoor dat jouw boeket bloemen langer mooi blijft. Say what? Yes, bloemen blijven langer mooi in limonade… Maar hoe kan dat? 

Geen schimmels 

Geef schimmels en bacteriën geen kans! Door je vaas brandschoon te houden met een tikkeltje bleek, bereik je al heel veel. Maar het zuur van citroenen doet ook wonderen. Ook zorgt het beetje suiker dat in de citroenen zit ervoor dat de bloemen mooi open gaan.

citroennnn

Oeeeh, dat is zuur! 

Een bloem houdt van zuur, raar maar waar. De stengel neemt het water makkelijker op waardoor de bloemen meer voeding binnenkrijgen. Zo blijven ze langer fris en fruitig.

Speel met kleur 

bbe1ebb3d7883a8930da094fcd54833f

Het citroen kleurt natuurlijk supermooi. Je kunt de citroenen mooi langs de rand opbouwen of gewoon los in de vaas doen. Leuk om te doen: speel met de kleur van de citroen. Maak mooie combinaties waardoor de citroenen een decoratieve functie krijgen. Niemand die doorheeft dat het eigenlijk een praktisch trucje is.

Koude slapers 

Jouw bloemen blijven ook langer mooi als je ze ’s nachts koel en donker bewaart. De koelkast is de perfecte omgeving voor bloemen om een schoonheidsslaapje te doen. Even wat ruimte maken voor een grote bos? It’s worth it!

Lees ook: