Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig | Vlekken verwijderen

Handig | Vlekken verwijderen

Handig | Vlekken verwijderen

Oeps: geknoeid met wijn of een bloedvlek in je nieuwe blouse? Hoe verwijder je nu zo’n hardnekkige vlek? Vlekken verwijderen doe je zo!

Vetvlekken verwijderen

Smeer de vlek meteen in met afwasmiddel. Doe daarna je kledingstuk snel in de wasmachine.

Wijnvlekken verwijderen

Rode wijn of rosé kun je heel makkelijk verwijderen door de vlek te bestrooien met keukenzout, dat neemt het vocht en de kleur op. Laat het zout even intrekken en was het kledingstuk daarna in de wasmachine. Witte wijn kun je het beste meteen uitspoelen met spa rood.

Bloedvlekken verwijderen

Elke behandeling van bloedvlekken begint en eindigt met koud water. Zelfs oude bloedvlekken lossen op als je ze lang genoeg in koud water weekt. Warm of kokend water is uit den boze bij het verwijderen van bloedvlekken. De warmte bevordert het stollingsproces van het bloed, daardoor wordt de vlek hard en kun je hem niet meer zo makkelijk verwijderen.

Grasvlekken verwijderen

Grasvlekken verwijderen kun je op verschillende manieren doen. Fijn, want een van deze schoonmaakmiddelen heb je vast wel in huis: – Je kunt de achterkant van de vlek insmeren met groene zeep en daarna wassen in de wasmachine. – Bespuit de vlek met Glassex, laat even intrekken en was daarna in de wasmachine. – Smeer de vlek in met afwasmiddel, laat intrekken, spoel uit en was. Dit werkt ook heel goed bij oude grasvlekken die al zijn ingedroogd.

Zweetvlekken verwijderen

Een gele zweetplek in je favoriete shirt verwijder je door het shirtje een nacht in een emmer of teiltje met heet water en een vaatwastablet te weken. De volgende ochtend is je shirt weer schoon en fris.

Heb jij nog handige vlekkentips? Deel ze hieronder!

Bron beeld: Erich Mcvey