Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig | Houd je wijnglazen shiny!

Handig | Houd je wijnglazen shiny!

Handig | Houd je wijnglazen shiny!

Valentijnsdag staat voor de deur, dus de mooie wijnglazen mogen weer uit de kast! Na het romantisch avondje proosten met je vriend komt echter het minder leuke deel om de hoek kijken; afwassen. Doordat wijnglazen zo kwetsbaar zijn, breken we ze makkelijk door de (te) grote van de afwasborstel of tijdens het afdrogen. Wijnglazen schoonmaken doe je zo!

Wijnglazen schoonmaken

Tips om je wijnglazen verantwoord schoon te maken en te houden:

* Spoel het glas goed en lang genoeg uit met heet water. Hierdoor ben je er zeker van dat er geen wijnaroma’s achterblijven in het glas. Schoonmaakmiddel is niet nodig.

* Gebruik geen afwasborstel. Deze kan krassen op je glas veroorzaken.

* Droog het glas met een linnen doek en laat het niet in de openlucht drogen. Dit voorkomt dat er watersporen achterblijven. Ook krijgt kalkaanslag hierdoor geen kans om te ontstaan.

* Zet het wijnglas rechtop in de kast. Op deze manier kan de geur van de kast niet in kelk trekken en wordt de smaak van de wijn niet beïnvloed.

* Gebruik je toch liever de vaatwassen? Plaats om kalkaanslag te voorkomen twee tabletten kunstgebitreiniger of citroenzuurpoeder in de bestekbak van de vaatwasser.

Gezien op:  Wijnglazenwebshop

Bron beeld: Pachd