Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig | Broodtrommel

Handig | Broodtrommel

Handig | Broodtrommel

Haalt jouw kleintje zijn of haar neus op bij het zien van wéér die boterham met kaas in de broodtrommel? Met deze tips kun jij iedere dag een gezellige én verantwoorde lunch meegeven.

Mam, ik wil wit!

Wil je je kinderen niet elke dag witbrood meegeven? En de trommel wel gezellig houden? Geef gewoon verschillende soorten brood (uit de vriezer) mee: sneetje bruin, sneetje wit en een sneetje krentenbrood voor de kleur! Ook nog eens goed voor de smaakontwikkeling.

Zo gezond

Rauwkost is een prima tussendoortje en ook nog eens heel gezond. Je kunt de rauwkost voor kinderen leuk maken door ze een tomatenplant te geven. Ze kunnen er dan elke ochtend zelf hun tussendoortje af plukken en dat in hun broodtrommel doen.

Vullend

Over koolhydraten wordt tegenwoordig veel gezegd en geschreven, maar ze zorgen in elk geval voor langdurige energie. Dus vul je trommel met volkorenbrood, zuivelproducten, appels, sinaasappels, aardbeien en noten.

Lekker vies

Tegenvaller: je vooraf gesmeerde boterham met kaas en sla is helemaal soppig geworden. Stop je boterhammen met verschillende soorten beleg in de broodtrommel? Leg er dan een vetvrij papiertje tussen, zoals bakpapier. Op die manier blijven de smaken gescheiden en blijft je brood vers.

Ik vind je lief

Verstop eens een briefje met leuke, lieve of grappige tekst tussen de boterhammen. Of teken een gezichtje op een banaan of appel. Zeker weten dat je kind daar blij van wordt!

Foto: Welke.nl