Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig | 7x koopjes scoren

Handig | 7x koopjes scoren

Handig | 7x koopjes scoren

Het is weer bijna zover: Koningsdag. Een fijne feestdag, tijd voor een drankje en een dansje in de stad of om vroeg je bed uit te gaan en de allerbeste koopjes te scoren op de vrijmarkt. Met deze tips doe jij dit jaar de beste aankopen.

1. Ga vroeg

’s Morgens, wanneer de vrijmarkt nét begint en de meeste verkopers hun waar bezig zijn uit te stallen zijn de mooiste spullen nog niet verkocht. In de vroege morgen kun je de beste en mooiste schatten scoren. Liever eerst feesten? Dat kan ook…

2. Ga laat

Aan het einde van de dag zijn veel verkopers soepeler met hun prijzen. Ze hebben vaak een lange dag achter de rug en willen het liefst zo min mogelijk spullen mee naar huis nemen. Grijp je kans: nu kun jij voor heel weinig de beste koopjes scoren.

3. Neem alleen kleingeld mee

Laat je briefgeld thuis. Met alleen kleingeld kun je laag bieden. Wanneer verkopers zien dat je een briefje van 10 euro bij je hebt, zullen ze ook eerder geneigd zijn dat bedrag te vragen.

4. Onderhandel over de prijs

Schroom niet om af te dingen. Dat mag op de rommelmarkt. Verkopers zetten vaak hoger in dan de prijs die ze echt willen hebben. Er is dus ruimte om te onderhandelen waardoor je koopjes kunt scoren.

5. Wees kritisch

Heb je het nodig? Ga je het gebruiken? Zo niet, koop het niet. De kans is groot dat de spullen die je koopt eindigen als rondslingerende troep. Denk ook aan de extra kosten die koopjes met zich mee kunnen brengen. Moet je dat leuke stoeltje nog opknappen, dan kost het je ook verf én tijd.

6. Hou je aan je lijstje en budget

Wil je door koopjes te scoren geld besparen op de vrijmarkt? Ga dan op pad met een boodschappenlijstje. Wat heb je echt nodig? Spreek ook een maximum budget met jezelf af. Hiermee voorkom je dat je zwicht voor de zeer goedkoop ogende koopjes die je eigenlijk niet gaat gebruiken.

7. Last but not least: twijfel niet!

Stel je komt iets heel bijzonders tegen, twijfel niet te lang en neem het gewoon mee! De beste koopjes en schatten kom je vaak maar één keer tegen.

Fotografie: Sanne Tulp
Styling: Anke Helmich
Stylecookie.nl

 

Meer Koningsdag