Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Haal die puzzeldoos maar uit de kast: puzzelen is het nieuwe mindfulness

Haal die puzzeldoos maar uit de kast: puzzelen is het nieuwe mindfulness

Haal die puzzeldoos maar uit de kast: puzzelen is het nieuwe mindfulness

Volgens onderzoekers is een avondje puzzelen het nieuwe mindfulness. Het kan ook heerlijk ontspannend zijn om een leuke puzzel te maken. Bovendien is het hartstikke goed voor je gezondheid. Niks sufs aan dus!

Dopamine

Bij het leggen van een puzzel komt er dopamine vrij in de hersenen, je weet wel: dat gelukshormoon. Wanneer het maken van een puzzel je goed afgaat, krijg je een voldaan gevoel. Je krijgt heel veel zin om ‘m helemaal af te maken. Dat wordt nog een lang avondje als je eentje van 1000 stukken hebt uitgekozen, haha.

Lees ook
Een storm buiten? Met deze dingen houd je de kids binnen zoet

Nieuwe mindfulness

Ben je gestrest? Dan is een avondje puzzelen zeker geen overbodige luxe. Je hersenen gaan tijdens het leggen namelijk in de zogenaamde ‘alfastaat’. Hierdoor ben je alert, maar wel erg ontspannen. Dit leidt tot minder stress, een betere stemming en je zou er zelfs beter door kunnen leren. Daarnaast is het fijn om even je dagelijkse zorgen te vergeten door je te focussen op één ding.

Dus ga lekker een puzzel leggen met je kinderen. Of trommel je vriendinnen op voor een ouderwets avondje puzzelen. Want puzzelen is het nieuwe mindfulness!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages