Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ha! Zo smaakt je goedkope wijn beter!

Ha! Zo smaakt je goedkope wijn beter!

Ha! Zo smaakt je goedkope wijn beter!

Wijn is fijn, maar het prijskaartje wat aan een goede fles wijn hangt vaak iets minder. Daarom grijpen we tijdens een girls night al gauw naar een goedkopere fles, om vaak tot de ontdekking te komen dat het niet te drinken is. Maar wij hebben nu de truc waarmee goedkope wijn beter zou smaken!

Simpel en goedkoop
De truc die we tegenkwamen is verrassend simpel en goedkoop, maar schijnt dus ontzettend doeltreffend te zijn. Geen rare snufjes of moeilijke handelingen vereist, en zelfs de mensen die zichzelf nooit als wijnkenner zouden omschrijven kunnen dit trucje prima toepassen. The magic trick? Het toevoegen van een paar korreltjes zout! Dat is alles!

Goedgekeurd door wijnkenners
Dit trucje werd bedacht door Nathan Myhrvold, een voormalig grote naam bij Microsoft. Hij had Gina Gallo van E. & J. Gallo Winery op bezoek, wat een van de grootste exporteur van Californische wijnen is. Gallo zei dat de wijn die Nathan serveerde te weinig smaak had, waarop hij er simpelweg wat zout aan toevoegde.

Cheers to that!
En guess what?
Het viel nog goed in de smaak ook! Het werkt eigenlijk net zoals met eten. Wanneer je wijntje niet genoeg pit heeft en een beetje saai smaakt, kun je hem op smaak brengen met wat zout! Als het door zo’n grote naam goedgekeurd is, moet het wel werken! Ga jij het tijdens je eerstvolgende huisfeestje proberen?

Bron: NSMBL

Lees ook: