Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Guus Meeuwis stopt als teamcaptain ‘Ik hou van Holland’: déze cabaretier neemt het stokje over

Guus Meeuwis stopt als teamcaptain ‘Ik hou van Holland’: déze cabaretier neemt het stokje over

Guus Meeuwis stopt als teamcaptain ‘Ik hou van Holland’: déze cabaretier neemt het stokje over

Als er één spelshow garant staat voor ruim een uur lachen, gieren en brullen, is het ‘Ik hou van Holland’ wel. Het goede nieuws is dat het programma bíjna weer op de buis verschijnt (net als deze heerlijke shows), maar wél in een iets andere vorm dan kijkers gewend zijn. Guus Meeuwis (48) stopt namelijk als teamcaptain en zal niet meer naast Linda de Mol (56) en Jeroen van Koningsbrugge (46) te zien zijn. Zijn (hilarische!) opvolger is inmiddels bekendgemaakt.

‘Ik hou van Holland’ zónder Guus

Omdat Guus andere activiteiten had gepland, is besloten dat hij zijn rol als teamcaptain bij Ik hou van Holland aan de wilgen hangt. “Het is jammer maar mijn eerste grote liefde blijft toch de muziek, die zal altijd voorrang krijgen”, aldus de zanger in een statement. “Elke opnamedag met Jeroen en Linda was een feestje, ik heb er vriendschappen aan overgehouden en ik heb diep respect voor de geoliede machine achter de schermen.”

Waardige opvolger

Wie vanaf het nieuwe seizoen de strijd aangaat met Jeroen van Koningsbrugge? Dat is acteur en cabaretier Leo Alkemade (40). “Geen gemakkelijke opgave, wel een hele hele leuke!”, laat hij weten over zijn nieuwe klus. Ook Guus is blij voor de nieuwe teamcaptain. “Ik ben erg verheugd dat Leo mijn plek overneemt, hij is niet alleen een goede vriend maar ook één van de grappigste mensen die ik ken. Ik weet zeker dat hij het goed gaat doen.”

Lees ook
Eén gezicht: speelt Jim Bakkum óf toch Guus Meeuwis de hoofdrol in deze nieuwe romcom?

Orgel Joke

Vanwege de coronamaatregelen zien de uitzendingen er iets anders uit. Zo staan er aan elke desk twee gasten, in plaats van drie. Bij de opnames is geen publiek aanwezig, maar elk team mag één huishouden uitnodigen als aanmoedigers. Orgel Joke zal de nummers voor de muziekvragen vertolken.

De tekst gaat verder onder de video.

Bíjna weer op de buis

Vanaf zaterdag 29 augustus is Ik hou van Holland weer te zien op SBS 6. Het is het tweede seizoen dat op de zender te zien is. Het programma verhuisde met presentatrice Linda de Mol van RTL mee naar Talpa.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@jeroentjes en @guus.meeuwis staan NOOIT op een lijstje… En daar zijn de heren niet zo blij mee! ??? #IHVH zie je om 20.00 bij @sbs6nl!

Een bericht gedeeld door Ik hou van Holland (@ikhouvanhollandsbs6) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@jurregeluk zit vol bijzondere tactieken! ?? #IHVH, om 20.00 bij @sbs6nl!

Een bericht gedeeld door Ik hou van Holland (@ikhouvanhollandsbs6) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Niet voor iedereen even goed te verstaan vanavond, maar dat het weer OERGEZELLIG wordt is een feit! ? #IHVH zie je om 20.00! ?

Een bericht gedeeld door Ik hou van Holland (@ikhouvanhollandsbs6) op

Bron: ANP | Beeld: Talpa, Instagram