Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geinig: makers ‘GTST’ duiken soapgeschiedenis in voor nieuwe verhaallijn

Geinig: makers ‘GTST’ duiken soapgeschiedenis in voor nieuwe verhaallijn

Geinig: makers ‘GTST’ duiken soapgeschiedenis in voor nieuwe verhaallijn

Van Bobby (Rein van Duivenboden) die per ongeluk zijn oom vermoord en op de vlucht staat tot de bijzondere relatie tussen Tiffy (Cecilia Adorée) en Lucas (Ferry Doedens), en ga zo maar door: de makers van ‘GTST’ weten altijd weer iets nieuws te verzinnen. Maar voor een van de nieuwste verhaallijnen is het productieteam de geschiedenisboeken van de soap in gedoken. Was jou dit al opgevallen?

Als je de laatste weken GTST gevolgd hebt, kan het je niet ontgaan zijn dat er vandaag de dag veel te doen is om een schilderij in Meerdijk. Het werk komt uit het rommelkamertje van de nieuwste inwoners van het soapdorp, de familie Verduyn. Wanneer opa Henk (Johnny Kraaijkamp) bij zijn dochter, haar man en kinderen intrekt, moet er ruimte gemaakt worden. Wat denk je? De beste man zet het doek zonder na te denken bij het grofvuil, maar het blijkt uiteindelijk een peperduur kunstwerk te zijn. En het is dus niét de eerste keer dat fans ‘m in Goede Tijden, Slechte Tijden hebben kunnen zien. Sterker nog, de geschiedenis ervan gaat jaren terug.

Meneer Harmsen

Kijkers van het eerste moment zou het schilderij bekend voor kunnen komen. In 1997 kreeg Ludo het werk van Bowien (Tanja Jess), die met dat cadeau de kunstliefhebber en -kenner probeerde in te pakken. Maar – hoe kan het ook anders – Ludo en Janine (Caroline de Bruijn) waren toen ook al een ding, en de brunette eiste van Sanders dat hij zou bewijzen dat hij voor haar koos. Om het daad bij het woord te voegen zette Ludo de Lord Kingsley at Milton Manor aan de weg en uiteindelijk werd het gevonden door Govert Harmsen (de overleden Wik Jongsma).

Lees ook
#InstaOfficial: deze twee ‘GTST’-acteurs bevestigen (eindelijk) hun relatie

Julian

In plaats van het zelf te houden deed meneer Harmsen het doek cadeau aan Julian (Cas Jansen) en Jessica (Katja Schuurman). Het kreeg een plekje in hun nieuwe huis, tot de twee in 1999 afscheid namen van Meerdijk. Ondanks hun relatiebreuk is het schilderij blijkbaar altijd in het bezit gebleven van Julian Verduyn, gezien het in zijn huidige woning in het rommelhok gevonden werd en als prikbord werd gebruikt. Wat de zelfstandige klusjesman duidelijk niet weet, is de waarde van het schilderij: ruim drie ton, die hij goed zou kunnen gebruiken in deze tijden van geldnood. De tijd zal dan ook moeten leren wat er gebeurt als dit uitkomt én de Verduyntjes erachter komen dat het oudste familielid het doek zomaar heeft weggedaan…

GTST verhaallijn schilderij meneer Harmsen

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Televizier.nl | Beeld: still