Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Alleen maar goede tijden voor Meerdijkers: opnames ‘GTST’ nu écht bijna weer hervat

Alleen maar goede tijden voor Meerdijkers: opnames ‘GTST’ nu écht bijna weer hervat

Alleen maar goede tijden voor Meerdijkers: opnames ‘GTST’ nu écht bijna weer hervat

Al sinds half maart liggen de opnames van ‘GTST’ stil, als gevolg van de coronamaatregelen. Hierdoor werd het vervroegde einde – zónder bloedstollende cliffhanger – al op 28 mei uitgezonden. Maar de zon begint weer te schijnen in Meerdijk: de opnames worden over een paar dagen weer hervat!

Opnames ‘GTST’ hervat

Er wordt al een tijdje gefluisterd dat de opnames van GTST in juni weer zouden worden hervat, en onlangs werd het nieuws zelfs bevestigd. Maar nu is er óók een datum genoemd. Vanaf maandag 8 juni mogen de cast- en crewleden van Neerlands langstlopende soap weer volledig draaien, zo heeft een woordvoerster van producent EndemolShine laten weten. “De testdagen zijn goed verlopen. Iedereen is er klaar voor en we hebben er allemaal heel veel zin in”, luidt de verklaring.

Anders na de zomerstop

Het goede nieuws is nu dat aankomende maandag de opnames weer opgepakt worden, maar met de coronamaatregelen is het natuurlijk nog niet gedaan. Daarom hebben de makers van GTST het een en ander om moeten gooien. De verhaallijnen gaan er dan ook een stuk anders uitzien dan fans gewend zijn.

Geen corona in Meerdijk

Kijkers hoeven in ieder geval niet te verwachten dat de bewoners van Meerdijk ook te maken krijgen met de coronacrisis. Naast dat GTST al erg ver van tevoren wordt geschreven, moeten kijkers ook kunnen ontsnappen, aldus de woordvoerster eerder. “Er is al zoveel coronanieuws op televisie, ze moeten ook een ontspannen momentje hebben.”

Lees ook
Nééé: neemt Ferri Somogyi na de zomerstop afscheid van ‘GTST’?

Geen Lucas Sanders?

Wie voorlopig niet welkom is bij de opnames van GTST, is Ferry Doedens (29). De acteur, die al jaren in de huid van Lucas Sanders kruipt, is op non-actief gesteld. Dit vanwege zijn uitspraken over het coronavirus. In de YouTube-serie KEURantaine van Eddy Keur zei Doedens zelf niet bang te zijn om ziek te worden en daarom al “acht weken met iedereen geknuffeld” te hebben. Na die uitspraken werd Ferry overspoeld door negatieve reacties, en ook zijn werkgever EndemolShine is op zijn zachtst gezegd niet blij. Het besluit is daarom genomen dat “Ferry Doedens minimaal twee weken niet kan deelnemen aan de repetities en buitenopnames van GTST, omdat hij aangeeft de afgelopen weken fysiek contact te hebben gehad met verschillende mensen”. Volgens zijn woordvoerster zag de acteur uiteindelijk wel de ernst van de situatie in. “Ferry heeft aangegeven dat hij zich strikt gaat houden aan de richtlijnen van het RIVM, zodat hij zo spoedig mogelijk de opnames kan hervatten”, klonk de verklaring. Hoe de GTST-ster zelf reageerde op het nieuws? “Het gaat goed met me. Verder hoef ik er niks over te zeggen!”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

? Wacht… wat gebeurde er allemaal? #Valentijn #Amelie #gtst

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Bron: ANP | Beeld: RTL, Instagram