Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Goed nieuws voor alle ‘GTST’-fans: worden de opnames volgende maand weer hervat?

Goed nieuws voor alle ‘GTST’-fans: worden de opnames volgende maand weer hervat?

Goed nieuws voor alle ‘GTST’-fans: worden de opnames volgende maand weer hervat?

Eindelijk goede tijden voor alle fans van ‘GTST’: de opnames van de soap – die in maart noodgedwongen werden stilgelegd door de uitbraak van het coronavirus – worden mogelijk in juni weer hervat. Dat bevestigt een woordvoerster van producent EndemolShine dinsdag aan BuzzE na berichtgeving van het AD.

Opnames ‘GTST’ volgende maand hervat?

Of de cast volgende maand inderdaad alweer bij elkaar komt, is nog afwachten. “Dat is wel waar we naartoe werken”, aldus de zegsvrouw. Dat is echter afhankelijk van onder meer het creëren van een nieuwe werkomgeving, protocollen en het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van de medewerkers.

Geen corona in Meerdijk

Kijkers hoeven in ieder geval niet te verwachten dat de bewoners van Meerdijk ook te maken krijgen met de coronacrisis. Naast dat GTST al erg ver van tevoren wordt geschreven, moeten kijkers ook kunnen ontsnappen. “Er is al zoveel coronanieuws op televisie, ze moeten ook een ontspannen momentje hebben.”

Coronacrisis

De soap wordt sinds een aantal weken nog maar vier in plaats van vijf dagen per week uitgezonden (en dit wordt mogelijk na de zomerstop doorgezet). Aanleiding is de huidige opnamestop vanwege de coronacrisis; al sinds half maart zijn er geen nieuwe scènes meer opgenomen. Waar het gerucht destijds meteen ging dat het dertigste seizoen van GTST eerder én zonder zomercliff zou moeten stoppen door de aangescherpte maatregelen, was dat toen volgens de soapmakers nog te voorbarig om dat al te zeggen. “Het klopt dat de opnames momenteel stil liggen en we half mei door de voorraad heen zijn”, aldus een woordvoerder eerder in De Telegraaf. “Daartoe hadden we zelf al besloten na het dringende advies van de regering om anderhalve meter afstand te houden. Tijdens de opnames van GTST is dat simpelweg niet te doen.” Even later konden de cast en crew er niet meer omheen: het dertigste seizoen komt eerder aan een einde dan in eerste instantie gepland.

Lees ook
‘GTST’-ster Alkan Çöklü showt ontbloot bovenlijf na maanden trainen: ‘Ziet er goed uit!’

Laatste maand ‘GTST’

Door de coronacrisis moesten de opnames van GTST dus noodgedwongen stilgelegd worden en wordt op 28 mei al de laatste aflevering van het seizoen uitgezonden. Wat we deze laatste maand nog kunnen verwachten? “Er ligt gevaar op de loer in Meerdijk en dat loopt niet voor iedereen goed af…”, luidt de mysterieuze tekst bij de trailer. De soap moet in augustus weer terugkeren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Er ligt gevaar op de loer in #Meerdijk en dat loopt niet voor iedereen goed af… ? #gtst #maandtrailer #mei #spanning

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: RTL, Instagram